Det er mange ulike indikasjoner vi kan behandle med toksin (Botox).

En av de indikasjonene som det ikke blir skrevet eller snakket så mye om er behandling av masseter (tyggemuskel).
Dette er en behandling som kan fjerne eller redusere anspent kjevemuskelatur og tanngnissing, og som effektivt kan sørge for at biteskinner blir en saga blott.

Nærmere 15 % sliter med gnissing av tenner og anspent tyggemuskelatur, og flere plages såpass mye at de er avhengig av biteskinner når de skal sove.
Flere er heller ikke klar over at de gnisser tenner om natten, men føler seg ofte sliten og anspent i kjeven om dagen. Tanngnissing kan også gi skader på tennene, og mange våkner opp til hodepine om morgenen.

De som har en kraftige masseter, får over tid et veldig kraftig kjeveparti, slik at ansiktet nesten oppleves som firkantet.
Behandling med toksin får muskelen til å slappe av, og resultatet er både et smalere ansikt og at tanngnissingen er fjernet eller avtatt kraftig.

Nedenfor kan du se hvordan kjevepartiet på kunden har blitt betraktelig smalere. I dette tilfellet er også tanngnissingen borte, og kunden har også mye mindre spenningshodepine.

Varigheten på behandlingen med toksin av masseter er litt individuelt, og avhenger av hvor sterk massetemuskelaturen er i utgangspunktet.
Normalt vil man ha god effekt i 4-6 måneder før man bør foreta ny behandling. Over tid vil effekten vare lenger og lenger, ettersom muskelen blir svakere.
Pris for behandling av massetter er hos Signaturklinikken 4990,-. (Dette inkluderer også kontroll og eventuell justering etter 3-4 uker).

Dersom man har benyttet biteskinner og vært plaget med tanngnissing over lengere tid, bør man konferere med tannlegen sin, før man velger å prøve toksin behandling mot tanngnissing.

Hvordan utføres behandlingen?
Selve behandlingen med toksin er rask, og tar vanligvis kun noen få minutter.
Man injiserer toksin med en tynn nål i selve massetemuskelen. Selve injeksjonen er nærmest smertefri, og de fleste beskriver det som små «myggstikk».
Effekt av behandlingen merker man vanligvis etter 3-4 dager. Full effekt oppnår man etter 2-3 uker.

Jeg har selv gjort behandling av anspent kjevemuskelatur!

Nedenfor kan du se mine egne før og etter bilder. Jeg hadde svært vondt i kjevemuskelaturen, hadde anspent nakke og hadde sterk slitasje på tennene ( ifølge tannlegen).
Første gangen jeg fikk behandlingen var i 2011 (se før bilde), mens etterbildet viser hvordan jeg så ut 3 år etter (i 2014).
I dag får jeg utført behandling av masseter ca. 1 gang i året, for å bevare en avslappet muskel. Borte er tanngnissing, samt anspent nakke og vond kjeve.

Kraftig kjevemuskelatur og sterk tanngnissing: Når du biter i stykker biteskinnen din og våkner med konstant smerte i nakke og kjeve, ja da er ikke biteskinnen redningen lenger.  Jeg prøvde derfor behandling av massetemuskelaturen, for å se om det kunne hjelpe mot tanngnissingen. Det var en utrolig opplevelse! Spenningen slapp og ingen biteskinne var nødvendig lenger. I tillegg har jeg fått et smalere ansikt, så det er nesten for godt til å være sant. Og ja, etter 10 år i solfylte Miami, har jeg også jobbet med å få huden min fin igjen, men det er en annen historie…

 

Beautyblogg logoby Marianne