Mange sliter med kraftig muskulatur mellom øyne som etter hvert vil danne den beryktede «sinnarynka», også kjent som «bekymringsrynken» eller «myserynken» om du vil. Kjært barn har mange navn, men disse folkelige uttrykkende er kun en beskrivelse på hvordan mange opplever denne rynken på seg selv eller andre.
Alle ønsker å se opplagte og blide ut, men dype furer og rynker rundt øyne, panne og mellom øynene bidrar til at mange ofte ser og ikke minst føler seg slitne, eldre, «strenge», urolige, sinna eller irriterte ut. Det å «fjerne sinnarynken» (dvs. få den til å bli mer avslappet) er en av de vanligste estetiske indikasjonene som gjøres i Norge i dag.

Her får jeg behandling av sinnarynken. Jeg har gjort behandlingen over 6 år, og kommer ikke til å slutte med den. Gir meg en god effekt på sinnarynken og spenningshodepine.

 

Hvorfor får man sinnarynke?

I faglitteraturen beskrives området som glabella, primært bestående av musklene:

 • corrugator
 • depressor supercilii
 • procerus.

Samtlige av disse musklene trekker ned og sammen, og skaper sinnarynken.
Ved å bruke denne muskelen aktivt over tid blir det etter hvert dannet tynne linjer, rynker og furer i huden, som gir statiske/faste rynker selv når musklene ikke strammes. Disse blir dypere og dypere med årene. Musklene i sinnarynken kan ofte bli veldig sterke dersom en bruker dette området aktivt.
Stadig sammentrekning av muskelen kan komme av spenninger, hodepine, bekymring, sinne, lysskyhet, dårlig syn, mysing, jobbing foran PC eller rett og slett uvaner og ikke minst gener.

Behandling av sinnarynken.   

Veldig mange ønsker en mirakelkrem for å fjerne sinnarynken, men den finnes ikke ennå.
Ønsker man et synlig og godt resultat er toksin førstevalget når en skal behandle sinnarynken, ettersom behandlingen får musklene til å slappe av slik at rynkene glatter seg ut.
I tillegg forebygger toksin mot videre utvikling av rynker ettersom musklene ikke lenger kan trekke seg så kraftig sammen.
De fleste føler også at behandlingen gir en behagelig og avslappende effekt, siden musklene ikke får jobbet like mye og at man derfor ikke for anstrengt seg så fælt. 
Mange opplever også å få et mer våkent blikk etter behandlingen.

Før og 14 dager etter behandling. Mange opplever at man også ser mer avslappet ut rundt øyepartiet etter behandling med toksin.

Hvor lenge varer en behandling med toksin?

Toksin er en effektiv behandling som fjerner rynker nesten umiddelbart, og normalt ser man resultat fra 4-16 dager. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner og effekten varer i snitt 3-4 måneder, veldig individuelt. Jeg har nå behandlet meg med toksin i ca. 6 år, og ser at virkningen er betraktelig lenger enn 3 måneder.

Hvordan foregår behandlingen av sinnarynken?

Selve behandlingen tar ca.10 til 20 minutter og består av normalt 5 injeksjoner (gjelder behandling av sinnarynken) over og mellom øyebrynene. Prosedyren forårsaker minimalt med ubehag, og du kan gjenoppta normale aktiviteter mer eller mindre umiddelbart etter behandlingen, utenom trening den samme dagen.
Et godt resultat avhenger av at man injiserer akkurat den riktige mengden toksin på riktig plass, og at behandler er flink til å forstå og lese ansiktsanatomi, slik at behandlingen blir individuelt tilpasset. Det stilles med andre ord store krav til kompetanse og erfaring hos den som skal utføre behandlingen.
Dersom du ikke har gjort behandling av sinnarynken tidligere vil behandler under konsultasjonen få deg til å gjøre ulike mimikkøvelser, slik at muskelaktiviteten blir kartlagt før behandling. Dette er viktig ettersom ingen er eksakt like, og tilpasning av konkret dose og injeksjonspunkt er avgjørende for best mulig resultat.

Behandling med toksin er en injeksjonsbehandling, hvor man benytter en sprøyte for å injisere små doser med toksin direkte i utvalgte muskelfibre.

Et godt tips er å bruke sinnarynken så mye som mulig de første 1 til 3 timene etter behandlingen. Dette øker absorbsjonen av toksinet og effekten av behandlingen.

Visste du at: Størstedelen av all toksin (botuliniumtoksin A) som brukes i Norge blir brukt på sykehus i forbindelse med medisinske tilstander, som anspent kjeve, kjevelåsninger, migrene, muskelspasmer ved celebral parese, hyperhidrose etc.

Hvilke områder eller rynker kan man behandle med toksin på en klinikk?

 • Sinnarynke
 • Panne
 • Øyenbrynsløft
 • Rynker rundt øynene
 • Rynker på nesen
 • Reduksjon av tannkjøttsmil (gummysmile)
 • Sur munn
 • Røykelinjer over munn
 • Anspent kjeve/ tanngnisning
 • Migrene (må og skal utredes av egen lege eller spesialist før behandling)
 • Overdreven svette i armhuler eller hender

Hva er prisen for behandling av sinnarynken?

Hos Signaturklinikken på Lillestrøm er prisen for å behandle sinnarynken 1990,- kr. Dette inkluderer også kontroll etter 14 dager, dersom man skulle ha behov for en eventuell justering.
Prisen for behandling av overdreven svette i armhuler eller behandling av anspent kjeve er 4990,- kr. Inkluderer også kontroll etter 14 dager. Varighet på svettebehandling og anspent kjeve er 6-8 måneder.

Bestill time for behandling eller gratis og uforpliktende konsultasjon  hos Signaturklinikken.

Andre behandlinger av sinnarynken enn toksin?

Dersom rynkene i sinnarynken har fått tid til å feste seg eller furene er blitt for dype og ikke retter seg ut etter behandling med toksin, kan det være aktuelt å sette en liten mengde med Restylane for å fylle ut rynkene. Her bør det utvises stor grad av forsiktighet. Hvis en i tillegg ønsker en forbedring av hudkvaliteten i området kan en laserbehandling eller gode hudprodukter være gode alternativ.

 

by Marianne