Behandling med Botox (toksin)

Behandling med toksin er en rask, trygg og effektiv behandling som reduserer rynker i ansiktet ved å dempe muskelaktiviteten. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner, og effekten varer i snitt 3–4 måneder.
De mest etterspurte indikasjonene er behandling av sinnarynken, rynker i pannen, øyenbrynsløft, linjer rundt øynene og på nesen. Sur munn, tannkjøttsmil og røykelinjer kan også behandles. 

Det er viktig å vite at forundersøkelse/ diagnose knyttet til behandling med toksin må utføres av vår ansvarlige lege i henhold til helsepersonell loven §4, og forskrift om legemiddelhåndtering §7, andre ledd.

Ved alle førstegangsbehandlinger med toksin utføres en gratis og uforpliktende konsultasjon før selve behandlingen, hvor vi sammen setter opp en individuell behandlingsplan.
Vi kommer her med våre anbefalinger, samtidig som vi forteller og viser deg eksempler på forventet sluttresultatet, varighet og pris.
Vi informerer også om mulige bivirkninger/ komplikasjoner som kan oppstå.
Hos Signaturklinikken er det 18 års aldersgrense ved behandling med toksin.
Dette er også et krav fra myndighetene. 18 års aldersgrense gjelder for kosmetiske inngrep, injeksjoner og behandling uten medisinsk eller odontologisk begrunnelse. Foreldre eller andre som har foreldreansvaret for pasienten, kan heller ikke avgi gyldig samtykke til slikt inngrep, injeksjon eller behandling.

Hva kan man behandle med toksin:

 • Sinnarynke (glabella)
 • Pannelinjer
 • Smilelinjer (kråketær)
 • Røykelinjer
 • Sur munn
 • Øyenbrynsløft
 • Anspent kjeve/ tanngnissing 
 • Overdreven svette i armhuler og hender
 • Reduksjon av tannkjøttsmil

priser

BEHANDLING PRIS
Første gangs kunde m/konsultasjon hos lege 0,-
1 område kr 2490
2 områder (spar 990,-) kr 3990
3 områder (spar 2480,-) kr 4990
Toksin behandling ansikt utover 3 områder kr 1000
Toksin mot overdreven svette under armene (hyperhidrose) kr 5990
Toksin mot overdreven svette i hender kr 6490
Toksin behandling tanngnissing/ anspent kjeve kr 3990
Toksin Lip Flip kr 1990
Toksin Lip Flip i kombinasjon med Restylane i lepper kr 1500
Toksin justering ved behov (må utføres 2-3 uker etter behandling) kr 0
Behandling Pris
Første gangs kunde m/konsultasjon hos lege
0,-
1 område
kr 2490
2 områder (spar 990,-)
kr 3990
3 områder (spar 2480,-)
kr 4990
Toksin behandling ansikt utover 3 områder
kr 1000
Toksin mot overdreven svette under armene (hyperhidrose)
kr 5990
Toksin mot overdreven svette i hender
kr 6490
Toksin behandling tanngnissing/ anspent kjeve
kr 3990
Toksin Lip Flip
kr 1990
Toksin Lip Flip i kombinasjon med Restylane i lepper
kr 1500
Toksin justering ved behov (må utføres 2-3 uker etter behandling)
kr 0

Signaturklinikken tar ekstra godt vare på våre faste kunder, og tilbyr derfor ulike fordelsprogram og behandlingspakker for best mulig pris til deg som kunde. Spør oss om mer info.

Det er viktig å vite at forundersøkelse/ diagnose knyttet til behandling med toksin må utføres av vår ansvarlige lege i henhold til helsepersonell loven §4, og forskrift om legemiddelhåndtering §7, andre ledd.

Ofte stilte spørsmål

 • Man skal ikke trene samme dag etter behandling med toksin. Trening øker blodsirkulasjonen og kan spre toksinet til uønskede muskler. I tillegg skal trening unngås for å forebygge uønskede bakterier over injeksjonsstikkene, som i verste fall kan føre til en infeksjon.
 • Enkelte kan få noen små røde hevelser over injeksjonsområdene direkte etter behandling. Dette er væske som trenger ca. 15-20 minutter på å bli absorbert i vevet, og vil dermed forsvinne av seg selv.
 • Noen kan få blåmerker etter behandlingen. Disse vil forsvinne av seg selv innen 1-2 uker, som ved alle andre blåmerker på kroppen.
 • Behandling med toksin er en behandling med lite bivirkninger. Det verste som kan skje er at man kan oppleve litt tunge øyelokk dersom man har fått for stor dose i pannen. Dette vil gå over av seg selv når toksinet gradvis mister sin effekt.
 • Enkelte kan oppleve hodepine noen dager etter behandling med toksin i sinnarynken og pannen, spesielt de som gjør behandlingen for første gang. Årsaken er at omkringliggende muskler i en kort periode prøver å kompensere for den/ de musklene som har fått beskjed om å «slappe» av. Dette er altså ikke farlig, men kan oppleves ubehagelig inntil det går over av seg selv (som oftest i løpet av 14 dager).
 • Du skal unngå å massere det behandlede området rett etter behandling, ettersom massasje kan spre toksinet til nærliggende nerveender/ muskler, som derved kan inaktiveres for en tid.
 • Et godt tips er derimot å bruke de aktuelle musklene som er behandlet (for eksempel sinnarynken) så mye som mulig de første 1-3 timene etter behandlingen. Dette øker absorbsjonen av toksinet og effekten av behandlingen.
 • Toksin kan ta opptil 3 uker før det har full effekt.
 • Hvis toksinet ikke har gitt ønsket effekt etter 2-3 uker, korrigerer vi dette uten kostnad. Viktig at du da kommer inn til avtalt kontrolltime.

Har du spørsmål er det bare å ringe oss på på 920 18 225.

Botuliniumtoksin A er et bakterielt protein som forekommer naturlig. I kosmetisk øyemed benyttes botuliniumtoksin A til å glatte ut rynker. Azzalure er navnet på et av de kosmetisk godkjente legemidlene som benyttes i denne sammenheng. Azzalure administreres av Galderma (samme leverandør som produserer Restylane).

Vi benytter primært Azzalure da studier og vår egen kliniske erfaring viser at produktet gir raskere effekt, lengre varighet, gjør mindre vondt ved injeksjon, samt også gir et mer naturlig resultat.

Små doser av dette stoffet injiseres rett under huden med en tynn nål, i muskelen som behandles for å redusere rynkene. Det blokkerer nerveimpulsen spesifikt, slik at musklene som er ansvarlige for sammentrekningene som forårsaker rynkene, slapper av. Andre nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke. Botuliniumtoksin glatter effektivt ut dype furer og rynker, og forebygger også dannelsen av nye rynker. Behandlingen er enkel, rask, effektiv og smertefri.

Selve behandlingen tar ca. 10 til 20 minutter og består av 5 injeksjoner (gjelder behandling av sinnarynken) over og mellom øyebrynene. Prosedyren forårsaker minimalt med ubehag, og du kan gjenoppta normale aktiviteter svært snart etter behandlingen.

Et godt resultatet avhenger av at man injiserer akkurat den riktige mengden botuliniumtoksin på riktig sted, og at behandler er flink til å forstå og lese ansiktsanatomi. Det stilles med andre ord store krav til kompetanse og erfaring hos den som skal utføre behandlingen.

Størstedelen av all botuliniumtoksin A som brukes i Norge blir brukt på medisinske tilstander, som anspent kjeve, kjevelåsninger, migrene, muskelspasmer ved celebral parese, hyperhidrose etc.

Sinnarynke

Panne

Øyenbrynsløft

Rynker rundt øynene

Rynker på nesen

Reduksjon av tannkjøttsmil (gummysmile)

Sur munn

Røykelinjer over munn

Anspent kjeve/ tanngnisning

Migrene

Overdreven svette i armhuler

Den første effekten av en behandling med botuliniumtoksinet Azzalure begynner normalt å synes innen 2 til 3 dager, og full effekt etter 1 til 2 uker. Effekten av injeksjonene er alltid midlertidig. 

I sinnarynken, panne og kråketær varer effekten vanligvis i omtrent 3-4 måneder, noen ganger mer. Andre indikasjoner som overdreven svettebehandling i armhuler kan ha en effekt opptil 6-8 måneder.

Neste behandling er avhengig av hvor lenge effekten varer hos hver enkelt pasient. Det er viktig at en ikke gjentar behandlingen hyppigere enn hver 3. måned.

Alle kan i utgangspunktet behandles med botuliniumtoksin, men følgende behandles ikke: Gravide og ammende, eller de med en hudinfeksjon i det planlagte behandlingsområdet.

Før enhver behandling med botuliniumtoksin gjennomføres det alltid en konsultasjon.

Her vil man gå gjennom informasjon og behandlingsskjema, selve behandlingen og tiden etterpå.

Behandling med botuliniumtoksin benyttes både av menn og kvinner. Det er et økende antall menn som benytter botuliniumtoksin. Etterspurte behandlingsområder fra menn er svettebehandling, samt behandling av sinnarynke, pannerynker og rynkene rundt øynene.

Du bør informere behandleren din hvis du opplever bivirkninger.

Bivirkninger som observeres etter behandling med botuliniumtoksin A for denne indikasjonen fører hovedsakelig til reaksjoner på injeksjonsstedet, som smerter, ubehag, stikking eller bloduttredelser. Det er også mulig at du får hodepine.

I sjeldnere tilfeller kan effekten av botuliniumtoksin spre seg til uønskede muskler rundt bekymringslinjene, og dermed føre til forbigående tunge øvre øyelokk, trette øyne, hovne øyelokk, rennende øyne, tørre øyne eller rykninger i musklene rundt øyet.

I sjeldne tilfeller kan det oppstå synsforstyrrelser, uklart syn, dobbeltsyn eller øyebevegelseslidelser. Svimmelhet, kløe eller utslett, samt allergiske reaksjoner er mindre vanlige bivirkninger.

Vanligvis oppstår disse bivirkningene i løpet av den første uken etter injeksjonene. De varer normalt ikke lenge, og har mild til moderat alvorlighetsgrad. Risikoen for potensielt farlige bivirkninger er svært lav, men kan øke hos pasienter med svelgeforstyrrelser, visse nevromuskulære lidelser, eksisterende lungeproblemer eller hos pasienter som behandles med legemidler som kan forsterke effekten av botuliniumtoksin. Det er viktig at du informerer behandler hvis du lider eller har lidt av noen sykdommer, eller dersom du behandles med legemidler.

Følgende bivirkninger er spesielt viktige, og du må oppsøke lege umiddelbart dersom du legger merke til dem:

• Dersom du har problemer med å puste, svelge eller snakke.

• Dersom ansiktet ditt hovner opp eller huden blir rød og du får kløende, hovne utslett.

Dersom du oppsøker andre spesialister av andre årsaker, må du informere dem om behandlingen med botuliniumtoksin.

Informasjonsheftet i pakningen med legemiddelet forteller mer om de mulige bivirkningene. Rådfør deg med din lege dersom du har spørsmål eller er usikker på noe.

Stikkene ved behandlingene er små og ubetydelige. Noen synes at det kjennes ut som myggstikk eller at det kan svi litt.

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg. 

Have no product in the cart!
0