Rynkebehandling

Rynke-behandling

Rynkebehandling av for eksempel glabella linjen (rynken man ofte har mellom øyenbrynene) er en rask, trygg og effektiv behandling som reduserer rynker i ansiktet ved å dempe muskelaktiviteten. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner, og effekten varer i snitt 3–4 måneder.

De mest etterspurte indikasjonene er behandling av nettopp glabella linjen, rynker i pannen og smilelinjer rundt øynene. 

Det er viktig å vite at forundersøkelse/ diagnose knyttet til behandlingen må utføres av vår ansvarlige lege i henhold til helsepersonell loven §4, og forskrift om legemiddelhåndtering §7, andre ledd.

Ved alle førstegangsbehandlinger utføres en gratis og uforpliktende konsultasjon før selve behandlingen, hvor vi sammen setter opp en individuell behandlingsplan.
Vi kommer her med våre anbefalinger, samtidig som vi forteller og viser deg eksempler på forventet sluttresultatet, varighet og pris.
Vi informerer også om mulige bivirkninger/ komplikasjoner som kan oppstå.

På grunn av EU-reglement (beskrevet ytterligere i Helsepersonellloven) er det ikke lov for oss å nevne reseptbelagte legemidler noen steder, heller ikke for å informere.
All informasjon vil bli gitt på konsultasjon, men lurer du på noe kan du alltid kontakte oss på 920 18 225 eller [email protected]
Vi har da muligheten til å svare på det du måtte lure på.

Hos Signaturklinikken er det 18 års aldersgrense.
Dette er også et krav fra myndighetene. 18 års aldersgrense gjelder for kosmetiske inngrep, injeksjoner og behandling uten medisinsk eller odontologisk begrunnelse. Foreldre eller andre som har foreldreansvaret for pasienten, kan heller ikke avgi gyldig samtykke til slikt inngrep, injeksjon eller behandling.

Hva kan man behandle:

 • Glabella linjen (linjen mellom øyenbrynene)
 • Pannelinjer
 • Smilelinjer/ linjer ved øyekroken

priser

Signaturklinikken tar ekstra godt vare på våre faste kunder, og tilbyr derfor ulike fordelsprogram og behandlingspakker for best mulig pris til deg som kunde. Spør oss om mer info.

Det er viktig å vite at forundersøkelse/ diagnose knyttet til behandling med legemiddel må utføres av vår ansvarlige lege i henhold til helsepersonell loven §4, og forskrift om legemiddelhåndtering §7, andre ledd.

Behandling Pris
Førstegangskunde m/konsultasjon hos lege
0,-
1 område
kr 2490
2 områder (spar 990,-)
kr 3990
3 områder (spar 2480,-)
kr 4990
Behandling av overdreven svette (hyperhidrose)
kr 5390
Kontrolltime (må utføres 2-4 uker etter behandling)
kr 0

Ofte stilte spørsmål

 • Man skal ikke trene samme dag etter behandling. Trening øker blodsirkulasjonen og kan spre legemiddelet til uønskede muskler. I tillegg skal trening unngås for å forebygge uønskede bakterier over injeksjonsstikkene, som i verste fall kan føre til en infeksjon.
 • Enkelte kan få noen små røde hevelser over injeksjonsområdene direkte etter behandling. Dette er væske som trenger ca. 15-20 minutter på å bli absorbert i vevet, og vil dermed forsvinne av seg selv.
 • Noen kan få blåmerker etter behandlingen. Disse vil forsvinne av seg selv innen 1-2 uker, som ved alle andre blåmerker på kroppen.
 • Rynkebehandling er en behandling med lite bivirkninger. Det verste som kan skje er at man kan oppleve litt tunge øyelokk dersom man har fått for stor dose i pannen. Dette vil gå over av seg selv når legemiddelet gradvis mister sin effekt.
 • Enkelte kan oppleve hodepine noen dager etter rynkebehandling i glabella linjen og pannen, spesielt de som gjør behandlingen for første gang. Årsaken er at omkringliggende muskler i en kort periode prøver å kompensere for den/ de musklene som har fått beskjed om å «slappe» av. Dette er altså ikke farlig, men kan oppleves ubehagelig inntil det går over av seg selv (som oftest i løpet av 14 dager).
 • Du skal unngå å massere det behandlede området rett etter behandling, ettersom massasje kan spre legemiddelet til nærliggende nerveender/ muskler, som derved kan inaktiveres for en tid.
 • Et godt tips er derimot å bruke de aktuelle musklene som er behandlet (for eksempel glabella linjen) så mye som mulig de første 1-3 timene etter behandlingen. Dette øker absorbsjonen av legemiddelet og effekten av behandlingen.
 • Det kan ta opptil 3 uker før det har full effekt av denne rynkebehandlingen.
 • Hvis behandlingen ikke har gitt ønsket effekt etter 2-3 uker, korrigerer vi dette uten kostnad. Viktig at du da kommer inn til avtalt kontrolltime.

Har du spørsmål er det bare å ringe oss på på 920 18 225. 
Vi har 24 timers vakttelefon for kunder som har gjennomført behandling hos oss.

Du bør informere behandleren din hvis du opplever bivirkninger.

Bivirkninger som observeres etter behandling med legemiddelet for denne indikasjonen fører hovedsakelig til reaksjoner på injeksjonsstedet, som smerter, ubehag, stikking eller bloduttredelser. Det er også mulig at du får hodepine.

I sjeldnere tilfeller kan effekten av legemiddelet spre seg til uønskede muskler rundt bekymringslinjene, og dermed føre til forbigående tunge øvre øyelokk, trette øyne, hovne øyelokk, rennende øyne, tørre øyne eller rykninger i musklene rundt øyet.

I sjeldne tilfeller kan det oppstå synsforstyrrelser, uklart syn, dobbeltsyn eller øyebevegelseslidelser. Svimmelhet, kløe eller utslett, samt allergiske reaksjoner er mindre vanlige bivirkninger.

Vanligvis oppstår disse bivirkningene i løpet av den første uken etter injeksjonene. De varer normalt ikke lenge, og har mild til moderat alvorlighetsgrad. Risikoen for potensielt farlige bivirkninger er svært lav, men kan øke hos pasienter med svelgeforstyrrelser, visse nevromuskulære lidelser, eksisterende lungeproblemer eller hos pasienter som behandles med legemidler som kan forsterke effekten av selve rynkebehandlingen. Det er viktig at du informerer behandler hvis du lider eller har lidt av noen sykdommer, eller dersom du behandles med legemidler.

Følgende bivirkninger er spesielt viktige, og du må oppsøke lege umiddelbart dersom du legger merke til dem:

• Dersom du har problemer med å puste, svelge eller snakke.

• Dersom ansiktet ditt hovner opp eller huden blir rød og du får kløende, hovne utslett.

Dersom du oppsøker andre spesialister av andre årsaker, må du informere dem om at du har gjort rynkebehandling med legemiddel.

Informasjonsheftet i pakningen med legemiddelet forteller mer om de mulige bivirkningene. Rådfør deg med din lege dersom du har spørsmål eller er usikker på noe.

Det er 18 års aldersgrense , men følgende behandles ikke: Gravide og ammende, eller de med en hudinfeksjon i det planlagte behandlingsområdet.

Før enhver behandling gjennomføres det alltid en konsultasjon.
Her vil man grundig gå gjennom informasjon knyttet til selve behandlingen, mulige bivirkninger og tiden etter behandling. 

Legemiddelet inneholder et bakterielt protein som forekommer naturlig. I kosmetisk øyemed benyttes legemiddelet til å glatte ut rynker. Det finnes flere ulike varemerker og leverandører av kosmetisk godkjente legemidler som benyttes i denne sammenheng.

Vi benytter primært legemiddelet fra Ipsen og Galderma da studier og vår egen kliniske erfaring viser at produktet herfra gir raskere effekt, lengre varighet, gjør mindre vondt ved injeksjon, samt også gir et mer naturlig resultat.

Små doser av dette stoffet injiseres rett under huden med en tynn nål, i muskelen som behandles for å redusere rynkene. Det blokkerer nerveimpulsen spesifikt, slik at musklene som er ansvarlige for sammentrekningene som forårsaker rynkene, slapper av. Andre nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke. Behandlingen glatter effektivt ut dype furer og rynker, og forebygger også dannelsen av nye rynker. Behandlingen er enkel, rask, effektiv og smertefri.

Selve behandlingen tar ca. 10 til 20 minutter og består av 5 injeksjoner (gjelder behandling av glabella linjen) over og mellom øyebrynene. Prosedyren forårsaker minimalt med ubehag, og du kan gjenoppta normale aktiviteter svært snart etter behandlingen.

Et godt resultatet avhenger av at man injiserer akkurat den riktige mengden på riktig sted, og at behandler er flink til å forstå og lese ansiktsanatomi. Det stilles med andre ord store krav til kompetanse og erfaring hos den som skal utføre behandlingen.

Størstedelen av behandlinger med disse legemidlene som brukes i Norge blir brukt på medisinske tilstander, som anspent kjeve, kjevelåsninger, migrene, muskelspasmer ved celebral parese, hyperhidrose etc.

Den første effekten av en behandlingen begynner normalt å synes innen 2 til 3 dager, og full effekt etter 1 til 2 uker. Effekten av injeksjonene er alltid midlertidig. 

I glabella linjen, panne og linjer rundt øynene varer effekten vanligvis i omtrent 3-4 måneder, noen ganger mer.
Behandling av overdreven svette (hyperhidrose) kan ha en effekt opptil 6-8 måneder.

Neste behandling er avhengig av hvor lenge effekten varer hos hver enkelt pasient.
Det er viktig at en ikke gjentar behandlingen hyppigere enn hver 3. måned.

Rynkebehandling benyttes både av menn og kvinner. Det er et økende antall menn som benytter seg av nettopp denne behandlingen. Etterspurte behandlingsområder fra menn er svettebehandling, samt behandling av glabella linjen (rynken mellom øyenbrynene), pannerynker og rynkene rundt øynene.

Stikkene ved behandlingene er små og ubetydelige. Noen synes at det kjennes ut som myggstikk eller at det kan svi litt.

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg.