Hva er Sculptra?

Sculptra er en naturlig kolllagenstimulator som aktiverer hudens egen evne til å produsere kollagen, som i sin tur gjenoppretter hudens struktur og fornyer naturlig fasthet og spenst.

Sculptra kan vise til en stimulering av kollagen type 1 på hele 66,5% etter 3 måneder (Goldberg D, et al. Dermatol Surg. 2013;39(6):915–922)! Dette er signifikant mye mer enn noen annen biostimulator på markedet. Rynker, furer og linjer reduseres markant, og du får et yngre og mer vitalt utseende.

Sculptra virker gradvis for å gi et mest mulig naturlig resultat, og synlige resultater kommer først etter 6-8 måneder. Deretter vil effekten av behandlingen normalt vare over 2 år.

Mange har også svært god effekt av Sculptra 3-4 år etter siste behandling, som er signifikant lengre enn noen annen injeksjonsbehandling. Foretar man vedlikeholdsbehandling videre vil effekten vare så lenge man holder på (her setter vi opp individuelle behandlingsplaner).

Behandlingen er perfekt for alle over ca. 40 år (individuelle forskjeller), og som har mistet volum og hudens naturlige fasthet og spenst. Sculptra gir deg en svært god hudforbedring!

Sculptra injiseres i de dypere hudlagene for å stimulere huden egen kollagenproduksjon. Du vil gradvis oppleve synlige forbedringer av hudens fasthet og fylde.
Vanligvis trenger man 3-4 ampuller med Sculptra med en måneds intervall mellom hver.

VIKTIG! Resultatet vil normalt IKKE synes før etter 6-8 måneder. Sculptra virker gradvis over tid ved å bygge opp huden fra innsiden ved å stimulere kroppens egen produksjon av kollagen i dypere hudlag. Denne prosessen tar tid, men gir en sikker, god og naturlig forbedring av ansiktsområdene med et resultat som holder lenge.

Kollagen er et fibrøst protein i hudens dypere lag, og er en viktig byggestein i huden for et friskt og ungdommelig utseende. Kroppens kollagenproduksjon avtar når vi eldes. Kollagentapet gjør at huden henger og blir slapp, samt at det oppstår rynker og linjer i ansiktet.

Sculptra er FDA-godkjent og er originalen innen kollagenstimulatorer, som forynger huden din gradvis og stimulerer kollagenproduksjonen på lengre sikt.
Sculptra ble godkjent av FDA i 2004 for å behandle lipoatrofi (en tilstand der fettlag like under huden begynner å forsvinne) i mennesker som lever med HIV.

I 2009 ble Sculptra FDA godkjent for estetisk behandling av rynker og folder for å gi et mer ungdommelig utseende.

Sculptra tilfører fasthet og spenst til områder i ansiktet som henger og er slappe. Det gjelder for eksempel nasolabiale furer (linjene fra nesen og ned til munnen), marionettlinjer (sur munn) og hakelinje. Behandlingen bidrar til å gradvis ersatte tapt kollagen, og resultatet kan vare i over 2 år. Sculptra gjenoppliver huden og gir deg ditt ungdommelige utseende tilbake.   

Slik fungerer Sculptra

Den aktive ingrediensen i Sculptra er poly-L-melkesyre, PLLA. Et biokompatibelt syntetisk stoff som finnes naturlig i kroppen fra før og som stimulerer kroppens egen produksjon av kollagen. Når PLLA injiseres i hudens dypere lag, bidrar den til å stimulere hudens naturlige kollagenproduksjon. Slik forbedres hudens indre struktur, og du får tilbake hudvolum som har gått tapt med aldringen. 

De vanligste behandlingene/ indikasjonene med Sculptra er:

 • Innsunken og slapp hud i kinnene.
 • Dype rynker og folder rundt nese og munn (nasolabiale folder).
 • Rynker og linjer ved munnen (marionette linjer).
 • Rynker og linjer på kinn og hake.

Ved alle førstegangsbehandlinger med Sculptra utføres en gratis og uforpliktende konsultasjon før selve behandlingen, hvor vi sammen setter opp en individuell behandlingsplan.
Vi kommer her med våre anbefalinger, samtidig som vi forteller og viser deg eksempler på forventet sluttresultatet, varighet og pris.
Vi informerer også skriftelig og muntlig om mulige bivirkninger/ komplikasjoner som kan oppstå.

Sculptra - Priser

Behandling Pris
Sculptra per ampulle

Erfaringsmessig trenger man 3-4 ampuller med en måneds intervall mellom hver
kr 4990
Sculptra kur 3 ampuller (du sparer 1000,-) Betales 4990,- + 4990,- + 3990,-

Signaturklinikken tar ekstra godt vare på våre faste kunder, og tilbyr derfor ulike fordelsprogram og behandlingspakker for best mulig pris til deg som kunde. Spør oss om mer info.

Ofte stilte spørsmål

 • VIKTIG!

  Etter en Sculptra®-behandling er det viktig at man selv masserer det injisjerte området for å unngå kuler. Masser i 5 minutter 5 ganger om dagen i 5 dager etter hver behandling.
  TIPS! Sett på alarm på telefonen, slik at den ringer hver 2 time. Da glemmer du det ikke, og behandlingsresultatet blir enda mer optimalt. Risikoen for at det kan oppstå kuler under huden i det behandlede området vil også holdes på et minimum.

 • Rett etter behandling kan du oppleve en hevelse som midlertidig reduserer rynker og linjer, men denne forsvinner etter 2-3 dager. Deretter starter en prosess hvor kollagenet gradvis blir erstattet. VIKTIG! Resultat vil IKKE synes før etter 6-8 måneder. Da er det alltid viktig å sammenligne bilder før behandling, ettersom man ofte blir litt «blind» når endringer skjer over så lang tid. Oftest merker man at hudkvaliteten har blitt betydelig bedre, og at man har fått tilbake volum, glød, fukt, farge og spenst i huden. Resultatet er med andre ord verdt å vente på.

 • Har du spørsmål etter behandlingen må du ikke nøle med å ringe oss på 920 18 225.

Normalt sett kan man gjenoppta så og si alt av aktiviteter rett etter behandling, men vi anbefaler allikevel følgende:

 • Ikke ta på egen makeup over de behandlede områdene før 3-4 timene etter behandling med Sculptra. Dette på bakgrunn av bakterieinnhold og fare for infeksjon.
 • Frem til den første hevelsen er forbi, skal du ikke utsette det behandlede området for sterk varme (f.eks. solarium eller soling) eller streng kulde. 
 • Vent med hard fysisk trening til det har gått minimum 24 timer. Årsaken er å holde faren for infeksjon på et absolutt minimum. Man bør unngå aktiviteter som øker blodsirkulasjonen før eventuelle hevelser har gått ned, da dette kan forverre hevelsen. Når all hevelse er gått ned, normalt 2 -4 dager etter behandling, kan man gjenoppta normal treningsaktivitet igjen.
 • Det anbefales at man unngår alkohol de neste 48 timer etter behandling, da dette har en blodfortynnende effekt, som igjen gir lettere blåmerker.

Sculptra gir vanligvis få bivirkninger. De vanligste bivirkningene er injeksjonsrelatert hevelse, rødhet og øm hud ved injeksjonsstedet. Dette forsvinner av seg selv etter få dager.
Mer sjeldent kan det oppstå kuler under huden i det behandlede området. Disse kulene er usynlige, men kan føles når man kjenner på huden. Denne bivirkningen var en utfordring ved eldre Sculptra behandlinger (les før 2021) grunnet feil pasientutvelgelse, blandingsforhold, teknikk og injeksjondybde. I dag er vi svært bevisste på disse elementene, og sammen med kundens egen massering av det behandlede området dagene etter injeksjon, er denne bivirkningen svært sjelden.

Hvis du vil ha fastere og strammere hud, men ikke se ut som om du har tatt en plastisk operasjon, kan Sculptra være et utmerket alternativ for deg.
Sculptra tilfører fasthet og spenst til områder i ansiktet som henger og er slappe.
Det gjelder for eksempel nasolabiale furer (linjene fra nesen og ned til munnen), marionettlinjer (sur munn) og hakelinje. Behandlingen bidrar til å gradvis ersatte tapt kollagen.
Sculptra gjenoppliver huden og gir deg ditt ungdommelige utseende tilbake. 

Den aktive ingrediensen i Sculptra er poly-L-melkesyre, PLLA. Et biokompatibelt syntetisk stoff som finnes naturlig i kroppen fra før og som stimulerer kroppens egen produksjon av kollagen. 

Sculptra virker gradvis over tid ved å bygge opp huden fra innsiden ved å stimulere kroppens egen produksjon av kollagen i dypere hudlag. Denne prosessen tar tid, og synlig effekt vil ikke komme før etter 6-8 måneder. 

En av de store fordelene ved Sculptra er at effekten er langvarig, men ikke permanent. Varighet vil alltid være noe individuelt avhengig av indikasjon, hudtype, livsstil, alder, medisiner, kjønn osv. Erfaringsmessig varer effekten over 2 år. Mange har også svært god effekt av Sculptra 3-4 år etter siste behandling, som er signifikant lengre enn noen annen injeksjonsbehandling.
Foretar man vedlikeholdsbehandling videre vil effekten vare så lenge man holder på (her setter vi opp individuelle behandlingsplaner).

Rett etter behandling kan du oppleve en hevelse som midlertidig reduserer rynker og linjer, men denne forsvinner etter 2-3 dager.
Siden behandlingen er rask og ikke medfører kirurgi, kan du uten større problemer gjenoppta dine vanlige gjøremål rett etter behandlingen, men du må regne med enkelte reaksjoner knyttet til injeksjonen. Det er vanlig at man blir rød, hoven, øm eller får kløe i det behandlede området. Slike reaksjoner forsvinner normalt av seg selv i løpet av én til to dager. 
Blåhet i huden ved og rundt injeksjonsstedet er også normalt (skyldes at et eller flere mindre blodkar har blitt stukket hull på under behandling), og er noe man bør ta høyde for. Forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager.

Dette er individuelt, samt avhengig av indikasjon og tidligere behandling. Hos Signaturklinikken starter en behandling med Sculptra på 4990,- (per ampulle). For nye kunder har man erfaringsessig behov for 3-4 ampuller med en måneds intervall mellom hver.

Ved alle førstegangsbehandlinger med Sculptra utføres en gratis og uforpliktende konsultasjon før selve behandlingen, hvor vi sammen setter opp en individuell behandlingsplan.
Vi kommer her med våre anbefalinger, samtidig som vi forteller og viser deg eksempler på forventet sluttresultatet, varighet og pris.
Vi informerer også om mulige bivirkninger/ komplikasjoner som kan oppstå.

Restylane er laget av hyaluronsyre og gir mer eller mindre umiddelbare resultater. Restylane fyller ut rynker/furer eller tilfører volum i områder hvor man har tapt fylde. Restylane behandler de statiske linjene i ansiktet. Det vil si de linjene/ rynkene du har i ansiktet når du ikke benytter mimikk. 

Sculptra er laget av poly-L-melkesyre, PLLA, og kan best beskrives som en volumøker. PLLA injiseres i hudens dypere lag og stimulerer kroppens egen produksjon av kollagen. I motsetning til Restylane gir behandlingen ikke umiddelbar effekt, men effekten kommer gradvis over 6 til 8 måneder.

Etter en samtale om hva du ønsker å behandle/ oppnå, injiseres små mengder Sculptra i de dypere hudlagene for å stimulere hudens egen kollagenproduksjon.
Behandlingen tar normalt ca. 30-45 minutter.

Dette er individuelt og avhengig av indikasjon og teknikk, men de fleste vil nok si nei. 
Hos oss på Signaturklinikken tilsetter vi alltid en liten mengde lidokain (bedøvelse) i Sculptra løsningen umiddelbart før bruk. På denne måten unngår vi unødvendig ubehag, men som ved alle andre injeksjonsbehandlinger vil du kunne oppleve en vis ømhet ved injeksjonsstedet.

Behandlingen er perfekt for alle over ca. 40 år (individuelle forskjeller), og som har mistet volum og hudens naturlige fasthet og spenst. Behandling med Sculptra er ekstra god for menn, ettersom de ofte har en tykkere hudkvalitet. 

De vanligste behandlingene/ indikasjonene med Sculptra er:

 • Innsunken og slapp hud i kinnene.
 • Dype rynker og folder rundt nese og munn (nasolabiale folder).
 • Rynker og linjer ved munnen (marionette linjer).
 • Rynker og linjer på kinn og hake.
 • Sculptra kan også benyttes til behandlinger på kropp, som for eksempel korrigering av cellulitt eller ikke-kirurgisk rumpeløft. P.t. tilbyr Signaturklinikken ikke behandling med Sculptra på  kroppsindikasjoner. 

Sculptra er 100% biologisk nedbrytbart og vil forsvinne helt ut av kroppen i takt med at virkningsmekanismen avtar i løpet av noen år.
Samtidig er det viktig å huske på at studier og mangeårig erfaring viser at Sculptra stimulerer/ hjelper kroppen til å produsere mer kollagen i den aktive perioden, så uansett vil resultatet alltid være bedre enn hva det ville vært uten behandling med Sculptra.

Sculptra produseres og distribueres av det farmasøytiske selskapet Galderma. Det samme selskapet som produserer og distribuerer Restylane. 

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg.