Oppdatert:
Oppdatert:

Behandling av pigmentering

En jevn hudtone oppfattes som sunnere og friskere enn en ujevn solskadet hud. Det mest essensielle vi gjør for å opprettholde en jevn hudtone er å forebygge med god hudpleie og solbeskyttelse, men har du først fått pigmentflekker er det en rekke ting som kan gjøres.

Pigmentering
Presentasjon Karoline Sandvik Signaturklinikken

Hva er egentlig pigment?

Pigment eller melanin, er fargestoffet i huden vår som blir stimulert av UV-strålene, og som vi alle kjenner som brunfargen vi får om sommeren. Melaninet legger seg over cellekjernene i det øverste hudlaget for å beskytte oss. Huden blir fastere og ser friskere ut.

Hvorfor oppstår pigmentflekker?

Pigmentflekker oppstår når man får en overproduksjon av melanin, som skjer når vi oppholder oss mye i solen. Siden pigmentene våre er en del av immunforsvaret kan pigmentflekker også komme til syne ved skader i huden som kviser eller sår. Melasma er en annen type pigmentflekk som i større grad blir påvirket av hormoner, og som ofte oppstår ved graviditet, amming eller ved bruk av p-piller. Melasma er dessverre kronisk, som betyr at pigmentflekkene sjelden blir helt borte tross behandling, da de ligger i et dypere lag i huden.

Hvordan viser pigmentflekkene seg på huden?

Pigmentene kommer til syne i flere størrelser og fasonger i en annen farge enn selve hudtonen din. Det typiske for pigmentflekker er at de ofte blir litt lysere på vinteren når pigmentproduksjonen trigges mindre enn om sommeren. Jo flere ganger det øverste hudlaget får byttet seg ut uten solpåvirkning, jo lysere blir flekkene. Normalt går en hudsyklus over 28 dager, og øker ved alderen. Eksfoliering og peelinger kan derfor være effektivt på overflatepigmentering.
Melasma som ligger dypere i huden viser seg ofte som et «kart», som en større sammenhengende flekk og er ofte lik på begge sider. Har man melasma på kinnet, har man det som regel på det andre kinnet også.

Kan pigmentflekkene bli helt borte?

Dette varierer. Pigmentflekkene som sitter i det øverste hudlaget kan man som regel få bort med behandling, mens melasma er kronisk. Er man heldig kan vi lysne melasmaen opp mot 75%, men dette vil variere. En generell regel for pigmentering er at resultatet holder seg bedre jo flinkere du er til å holde ansiktet unna solen og smører jevnt og kontinuerlig med høy solfaktor.

Noe mørkere blir flekkene uansett ved soleksponering, og med soleksponering regnes også den lille turen ut med søpla.

Hvilke behandlinger er best for å få en jevnere hudtone uten pigmentflekker?

Det er alltid enklere å forebygge enn å behandle. Å ha gode hjemmeprodukter, en daglig hudrutine, og solfaktor er et «must», og jeg får aldri påpekt nok hvor viktig det er å smøre seg flere ganger i løpet av dagen. Vi vil jo ikke beskytte huden kun de første timene av dagen.

Har pigmentene først oppstått bør hjemmeproduktene inneholde aktive ingredienser som er blekende, hjelper huden å fordele pigmentene jevnere og som hemmer produksjonen av pigment. Hjemmeproduktene stimulerer huden daglig og gjør at du også får mer utbytte av behandlingene i klinikk.

Se på det som daglig trening for huden, og så kjører vi en ekstra hard time i klinikk en gang i mellom for å oppnå ytterligere resultat.

Behandlingscaser fra Signaturklinikken:

Behandling av melasma.
Denne kunden er blitt behandlet med pigmentkontroll-kuren til ZO Skin Health.
Behandlingstid: 4 uker mellom før og etter bildet.

Behandling av melasma.
Denne kunden er blitt behandlet med pigmentkontroll-kuren til ZO Skin Health.
Behandlingstid: 6 uker mellom før og etter bildet.

Er Dermapen effektivt? Finnes det dokumentasjon på at behandlingen faktisk virker?

  • Laserpeel med Fotona bidrar til at det øverste hudlaget byttes ut fortere, og vi kvitter oss derfor også raskere med pigmentene. 1-4 behandlinger er vanlig her, og det krever litt nedetid med flassing i cirka en uke, samt litt rødhet i huden.
  • IPL, intenst pulserende lys, brukes for å varme opp pigmentene slik at de blir ødelagt og flasser av, samtidig som huden kvitter seg med restene av pigmentene, som brytes opp av strålene. 1-3 behandlinger anbefales. Her kan vi også behandle enkelte flekker lokalt.
  • MeLine peel er en sterk blekende peel som også jobber litt i det dypere laget i huden, og også de med melasma vil ha effekt av en slik behandling. 1-3 peelinger er vanlig i kombinasjon med hjemmeproduktene til MeLine.
  • DermaPen er microneedling som vi tilpasser for pigmentering, hvor vi bruker serum/mesoterapi og peeling spesifikt for pigment. 1-4 behandlinger er normalt.

Akkurat hvilken behandling du bør gå for hjelper vi deg med, da dette både avhenger av forventninger, hjemmeprodukter, nedetid, hyppighet og hvilken type pigment du har.

Bestill time for en gratis og uforpliktende hudkonsultasjon hos oss.

Alle de overnevnte behandlingene gir en generell hudfornyelse, og trigger huden til å «jobbe» bedre, så her får du både anti-age og mer glød i tillegg.

Hva koster behandlingene?

Hos Signaturklinikken har vi følgende priser:

  • Fotona peel fra kr 3990,-
  • IPL behandling fra kr 900- 3490,-
  • MeLine peel kr 2490,-
  • Dermapen fra kr 2990,-

Hvor fort kan man se resultat etter oppstart av behandling?

Dette er individuelt og kommer an på pigmenteringen, behandlinger og hjemmeprodukter. De fleste vil likevel merke og se en endring på huden etter 6-12 uker.
Det viktigste er å være dedikert og å ha tålmodighet når vi behandler og jobber med hud.

Hvilke hudprodukter er best for å behandle pigmentflekker?

Det viktigste er å ha produkter med ingredienser tilpasset din hud. Når det gjelder merker er mine favoritter ZO Skin Health og MeLine når det kommer til pigmentering.

Hvor lenge varer resultatet?

Resultatet vil variere ut fra vedlikehold, beskyttelse og hvor mye du oppholder deg i solen. Så her ligger mye av jobben hos kunden.

Hva er det viktigste man kan gjøre for å forebygge pigmentflekker?

SOLFAKTOR. Hold hodet i skyggen og bruk hatt, caps og solbriller så ofte du kan, jo mer jo bedre.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Hudanalyse
Rynkebehandling
Hudbehandlinger
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Filler
Laser
Hudanalyse
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Filler
sculptra-behandling
Sculptra
Laser
Vipper & Bryn
Have no product in the cart!
0