Oppdatert:
Oppdatert:

Jane Iredale mineral-makeup

Jane Iredale sine produkter har tatt skjønnhetsmarkedet med storm. Det er ikke uten grunn. Produktene er naturlige, pleiende og passer til alle. Hudterapeuten og eksperten på Jane Iredale, Mette Hauge Belgum, forteller hvorfor Jane Iredale er et godt valg.

Jane Iredale

Hva er mineralsminke?
Mineralsminke er basert på finknuste mineraler med konsentrert fargepigment, som dekker rødhet og ujevnheter, og reflekterer lyset som igjen gir en fin glød. Mineralsminken fra Jane Iredale inneholder naturlige ingredienser, vitaminer og antioksidanter, uten tilsetningsstoffer, fargestoffer eller parfyme.
Mineralsminken er tilsatt naturlige planteekstrakter virker pleiende og beroligende, er anti-bakterielle og reduserer rødhet.

Hva skiller Jane Iredale fra annen sminke?
Mye annen mineralsminke har ikke solfaktor. I tillegg er Jane Iredale sine produkter sertifisert som dyrevennlig av CCIC og PETA, og bruker ingen ingredienser som er testet på dyr. Sammensetningen av ingredienser er veldig pleiende for huden. Det er ganske unike produkter.

Kan akne/ problemhud bruke Jane Iredale produkter?
Helt klart. Ikke minst fordi Jane Iredale sine produkter ikke tetter porene. Huden får puste, samtidig som de dekker over rødhet. I tillegg har Jane Iredale anti-bakterielle ingredienser i produktene sine, som er kjempebra for aknehud.
Når man har problemhud er det viktig å bruke riktig makeup, som ikke tetter porene, og som samtidig hjelper huden med pleiende ingredienser.

Blir man tørrere i huden av pudderfoundation?
Nei. Produktene til Jane Iredale inneholder fuktighetsgivende ingredienser.
Du får foundation i både kompakt form, som pudder, løspudder og flytende. Alle gir et veldig naturlig resultat og finish med fin glød. Det ser aldri tørt eller oversminket ut med Jane Iredale sine produkter.

Kan voksen hud bruke Jane Iredale produkter?
Absolutt. Mange er redde for at pudder kan sette seg i fine linjer, men Jane Iredale er kjempefin for voksen hud fordi det er veldig pleiende, fuktighetsgivende, med solfaktor og setter seg ikke i fine linjer. Det ser veldig naturlig ut, og kan brukes av alle hudtyper og alle aldre.
Til voksen hud anbefaler jeg ofte kompaktpudder eller løspudder, kombinert med en god fultighetsspray.

Kan man bruke Jane Iredale etter medisinsk behandling i klinikk, som Restylane, Botox, laser, Dermapen etc. ?
Rett etter behandling anbefaler man å ikke ha noe på huden sin en stund. Men etter at huden er restituert er Jane Iredale fint å bruke, fordi det er naturlige mineraler som dekker rødhet og samtidig gir solbeskyttelse.

Hva betyr det at noen av produktene er vannresistente?
Det er forskjell på vanntett og vannresistent. Med sminke fra Jane Iredale tåler du å være ute i regnvær en god stund. Sminken tåler også svette etter trening, men ikke bading.
Hvis du er fuktig i huden etter regn eller svette, kan du ta et papirtørkle og klappe fukten av, og deretter påføre sminke igjen. Det smelter inn i det du allerede har, og ser helt naturlig ut.

Tar det lang tid å påføre en full makeup med Jane Iredale?
Nei. Det er ingenting som må jobbes inn i huden. Det er bare å koste det på og så er du ferdig. Full makeup kan legges på 10 minutter, og det er lett å få tid til det i hverdagsrutinen.

  • Man starter med å legge en primer. En primer gir fukt, jevner ut huden og får make-up til å sitte bedre.
  • Deretter legger man en foundation, og der er det flere å velge mellom avhengig av hudtype og behov.
  • Etter påføring kan man spraye ansiktet med en fuktspray for å smelte mineralene så de blender helt naturlig inn i huden. Man kan spraye litt på huden utover dagen hvis man ønsker det.

Har du noen tips til å få sminken til å sitte hele dagen?
Hvis man følger rutinen med primer, sminke og setting spray, holder det hele dagen. Hvis du vil at sminken skal sitte enda bedre, kan du bygge lag på lag med spray mellom lagene. Da sitter det enda bedre og holder utover kvelden, uten at du ser oversminket ut. Det blender fint inn i huden og ser alltid naturlig ut.

Hva med solfaktor? Hvordan skal man kunne påføre dette utover dagen uten å ødelegge sminken?
Baseproduktene inneholder solfaktor. Men vi har også et solpudder med solfaktor 30, Powder Me. Det er en fullt godkjent solkrem som du kan ha i veska og påføre solfaktor regelmessig utover dagen.

Dersom du skal trekke frem tre  ”MUST HAVE” produkter fra Jane Iredale. hvilke produkter hadde du valgt og hvorfor?

Her er mine «must haves»:

  • Pure Press Foundation – Det er en kompakt mineralfoundation som er det mestselgende produktet i serien. Det selges et hvert 60. sekund et eller annet sted i verden. Det er foundation, concealer og solfaktor i ett. Det er bare å brushe på over alt, og det ser helt naturlig ut. Pris fra kr 550,-.
  • Hydration Spray som får mineralene til å smelte inn i huden. Sprayen gir også masse fukt, og finnes i flere varianter til forskjellige hudtyper, med pleiende ingredienser. Den setter sminken og gir en fin finish. Pris fra kr 395,-
  • Powder Me – Et produkt jeg anbefaler alle å ha med seg i veska, og påføre huden i løpet av dagen. Det er solpudder med faktor 30, som er tynt og nydelig på huden. Den har kost med magnet, som lett kan rengjøres, og du får refill. Du får Powder Me i helt klar farge og i flere fargenyanser. Den er også mineralbasert og fungerer som et fysisk filter. Pris kr 625,-
  • Og så må jeg nevne lipgloss fra Jane Iredale! Det er noe vi selger veldig mye av. De har en silkemyk konsistens, og inneholder hyaluronsyre, pleiende oljer og litt melkesyre, som har en eksfolierende effekt. Du får myke, plumpa lepper. Glossene er ikke klissete, men mer som en leppebalm. Pris kr 345,-
Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn