Oppdatert:
Oppdatert:

Månedens ekspert

The science of toxins.

Andy-Pickett3-e13996589387541

Jeg hadde gleden av å møte Dr. Andy Pickett under en forelesning i Stockholm. Han har jobbet med toxiner i over 24 år.
Utrolig inspirrerende foredragsholder. Han ånder og lever for bransjen og dette kommer godt frem når han foreleser.
Men først en liten oppsummering om opphavet til botulinumtoxin (ikke bli skremt nå da).
Botulinium toxin bakterien ble for første gang oppdaget etter at 4 musikere døde av matforgiftning fra pølser på en restaurant i Tyskland 14. desember i 1895. På grunn av dette kan botulinium toxin av og til omtales som «pølsegift».
Etter denne episoden ble bakterien satt under overvåkning og forsket ytterligere på av det amerikanske forsvaret, ettersom den ble ansett som en ekstremt farlig gift som måtte beskyttes på det strengeste.
Først i 1968 startet Dr. Alan Scott og Ed Schantz forskning av toxinet på spasmer hos dyr. Etter kjempegode resultater på dyr, ble første toxin behandling prøvd ut på et menneske i 1982. Da på spasmer i ansikt og kropp.
Etter ytterligere gode resultater og stor interesse rundt toxinet, ble det første botulinumtoxinet for bruk på mennesker godkjent for bruk i 1989 = “Oculinum” (vi kjenner det som Botox fra produsenten Allergan).
Året etter ble Dysport (hovedkonkurrenten til Botox) fra Ibsen Pharma godkjent.

I dag er botulinumtoxin (Botox, Azzalure, Vistabel, Dysport) et ettertraktet legemiddel for det estetiske og terapeutiske markedet, med svært god dokumentasjon på sikkerhet og effekt.
Botuliniumtoxin er et av de legemiddel det fortsatt forskes mest på, og årlig publiseres ca. 360 nye studier. Anvendelsesområdene er idag svært omfattende, og stadig finner man nye bruksområder (seneste forskning er knyttet til rosacea, slanking og kreft).
Årlig omsettes det botuliniumtoxin behandlinger for over 2 billioner kroner. På grunn av dette har det, ikke uventet, dessverre også her dukket opp mange useriøse aktører. Idag får man kjøpt ulike botuliniumtoxin produkter på nettet fra Kina, og behandlinger utføres av selvlærte youtube behandlere hjemme i sofakroken. I beste fall fungerer det ikke. Konklusjonen er derfor veldig tydelig fra Andy Pickett; «Hold deg til seriøse leverandører og dyktige behandlere. Da er du trygg», sier Andy.

Dr.Andy Pickett har vært med på mange nye studier med botulinumtoxin og viste på forelesningen først frem den seneste rapporten om:

Azzalure i glabella (sinnarynken) som hjelper mot depresjon.

Andy fortalte at i de nye studiene har vist overaskende resultater fra hva man har trodd tidligere.
«Det har kanskje vært noe i påstanden fra pressen, når de har snakket om at Botox gjør oss lykkeligere», sier Andy.
HVA styrer følelsene våre?
“The expression control the emotion”. Hvordan hjernen vår oppfatter vårt eget speilbilde, sendes videre til hjernen som styrer utifra disse signalene.
Før trodde vi det var hjernen som styrte våre følelser, men dette er motbevist i den nye rapporten (vedlagt nedenfor).
Har man veldig markert sinnarynke, eller sure munnviker, ser man seg selv i speilet og blir påvirket av et mer “tungsinnet” ansikt. Dette gir mer negative følelser i hjernen, s
ier Dr. Andy Pickett.
Under finner du en av mine favoritt filmsnutter. Den viser veldig tydelig ansiktets følelser. Vi mennesker kan kommuniere uten språk. Vi forstår sinnstemninger, når et menneske er glad, urolig eller sint.
Dette gjør at ansiktet er det vanskeligste området å behandle. Man skal aldri fjerne disse følelsene, men kun fjerne de aldrene mimikkene.
Vi er alle så forkjellige, det er dette som gjør det så interessant sier Andy.

Andre caser Andy viste frem, og som har vist oppsiktsvekkende resultater ved bruk av botulinumtoxin, var behandling rundt sår.
Såret får gro uten å bevege seg, og det dannes derav ikke kraftige arr (keloide arr). Se video nedenfor for fremvist studiecase.
Helt utrolig! Hvis jeg eller noen jeg kjenner blir skadet (kraftig sår)kommer jeg til å forlange Botulinumtoxin/Azzalure rundt såret. 🙂
Jeg håper dette er noe det forskes videre på.

Et annet tema Andy Pickett var ekstremt opptatt av, var alle myter som eksisterer der ute knyttet til botuliniumtoxin. Han ønsker at alle skal få riktig FAKTA.
Hva er sant og hvilke studier er riktige? Han viste frem mange falske studier, som var lagt ut på internett. Her var alt fra grunnelggende fakta feil. Studiene var enten kun gjort på dyr eller veldig få testpersoner. Dette gir ikke riktig fakta.
Man skal, både som behandler og kunde, være observant på disse feilopplysningene som skaper et uriktig sannhetsbilde.
Historien har dessverre også avslørt at enkelte produsenter har spredd rykter om andre, som en ren markedsstrategi. Trist men sant. Selv leger har blitt lurt…
(Skal ta for meg ulike type myter om Botulinumtoxin i en senere artikkel).

 

Vedlagt oppsummering av studie gjort på botulinumtoxin mot depressjon:
DENVER – Botulinum toxin A , Azzalure/ Botulinumtoxin , har en antidepressiv effekt når det injiseres mellom øyenbrynene (sinnarynken) som en tillegs effekt av injeksjon , ifølge resultatene av en ny studie .Det faktum at den antidepressive effekten fortsatte etter nye rynker dukket opp igjen tyder på at den løftet stemning er ikke bare knyttet til kosmetiske forbedringer , som man har trod tidligere, » sier studie etterforsker Michelle Magid , MD , klinisk førsteamanuensis i psykiatri ved Universitetet i Texas South i Austin . Det nye studie ble presenteret ved American Academy of Dermatology 72nd Annual Meeting .
Det har vært anekdotiske rapporter om forbedringer i humør etter botulinum behandlinger , men det har ikke vært klart om disse var en direkte effekt på humør eller om de var sekundære effekter fra kosmetisk forbedring , sier Dr. Magid . En pilotstudie viste at botulinum injeksjon forbedret depressive symptomer hos 9 av 10 pasienter ( Dermatol Surg 2006 ; . 32:645-649 ) . Dr. Magid gjennomført undersøkelsen sammen med sin mann , Jason Reichenberg , MD , som er førsteamanuensis i dermatologi ved University of Texas Southwestern. I den 24 – ukers randomisert dobbeltblind placebokontrollert studie , 30 deltakere med depressive symptomer ble randomisert til å få botulinum injeksjoner i glabellar region eller placebo . Mennene ble injisert med 39 enheter av botulinum og kvinnene ble injisert med 29 enheter . I uke 12 , krysset placebogruppen over til behandling , og behandlingsgrup
pen krysset over til placebo .Deltakerne ble evaluert ved uke 0 , 3 , 6 , 12 , 15 , 18 , og 24. .Arbeidet vil ikke endre klinisk praksis ennå , men det fortjener videre forskning , og eventuelt i andre stemningslidelser , som for eksempel angst , bemerker Dr. Gelfand .» Det er et paradigmeskifte på en måte , » forklarte han . «Mange av våre følelser gjenspeiles i våre uttrykk . Dr. Magid gjorde uttalelsen om at hvis vi ikke reagerer på våre følelser , de har ikke egentlig eksisterer . Jeg er sikker på at det er noe uenighet om den uttalelsen , men det er sikkert en ny måte å tenke på hvordan vi reagerer på våre følelser og våre stemninger , » sa han .American Academy of Dermatology ( AAD ) 72nd Annual Meeting . Presentert 22 mars 2014 .

Les mer om eller kjøp MeLine produktene i vår nettbutikk HER.

 

Hvilke hudproblemer er MeLine produktene spesielt effektive på og hvorfor?

Dette er en kremserie utviklet spesielt for hyperpigmenteringer i huden. Ujevn hudfarge, mørke flekker og generelt solskader i huden er for mange sjenerende, og på disse problemene er Meline veldig effektiv. Ved hjelp av aktive ingredienser jevner Meline ut ujevn hudtone, samtidig som man får både glød og finere tekstur i overhuden.

Kan alle bruke produktene til MeLine?

Gravide og ammende kan dessverre ikke behandles grunnet høye konsentrasjoner av retinol (a-vitamin) og andre aktive ingredienser. Det er noen få hudtilstander og medisiner man også må være ekstra oppmerksomme på, men slike ting kartlegges under den første konsultasjonen i klinikken. Der tas det også før-bilder, gis produktopplæring, samt at det lages en individuell plan.

Hvor raskt ser man resultater på huden etter oppstart med MeLine?

Allerede etter 4-6 uker kan man begynne å se synlige resultater.

Hvor lenge skal man benytte MeLine produktene?

For best resultatet går mange på det vi kaller “fullt program”. Det omfatter hjemmeprodukter og tre klinikkbehandlinger. Fullt program tar rundt 12-14 uker, men den tredje klinikkbehandlingen gjøres 6 måneder etter oppstart. Deretter reduserer man de fleste produktene og går på noe vi kaller vedlikeholdsprogram rett og slett for å vedlikeholde resultatene.

Hvilke aktive hovedingredienser er det i MeLine produktene?

Det er mange aktive ingredienser i disse produktene. Den mest kjente er retinal – en form for A-vitamin, i tillegg til ingredienser som både lysner og jevner ut pigmenteringer. Produktene inneholder også antioksidanter og anti-inflammatoriske ingredienser, både for å styrke huden og for å redusere irritasjon. Dette er viktig fordi huden får en inflammatorisk respons under behandlingen. I tillegg gir produktene masse fukt og bygger gradvis huden opp til å bli både sterkere og mer motstandsdyktig. Sammensetningen gir alt i alt en jevnere hudtone, god pigmentkontroll og har en hemmende effekt på ny pigmentdannelse. Overhuden får også en daglig peel, som reduserer både fine linjer og porer.

Er det noe spesielt man må passe på ved bruk av MeLine produktene?

Ja, solen skal man være veldig forsiktig med, men det gjelder ikke bare under selve behandlingen. Solen er hovedårsaken til at pigmentflekkene i det hele tatt er kommet, og derfor er det helt avgjørende at man bruker solvett hver eneste sommer med høy spf og skygge for ansiktet når solen står høyest. Det gis aldri noen garanti for at man ikke får nye pigmenteringer, men skaden blir ikke like stor dersom man tar visse forholdsregler når man oppholder seg i solen.

Hvis man først har investert både penger og tid på behandling av pigmentflekker, er det jo veldig dumt å ødelegge de fine resultatene man har oppnådd. De fleste blir derfor flinkere i forhold til sol etter å ha brukt MeLine.

Hvordan foregår et fullt program med MeLine?

Vi starter med en konsultasjon der vi avdekker problemet, gir en grundig forklaring om behandlingsforløpet og forventninger. Deretter starter man med 6 hjemmeprodukter, som består av et aktivt dagserum, fuktighetsserum, fuktighetskrem, nattkrem, maske og en BB krem med faktor 30. Dette tar du med deg hjem.

Disse hjemmeproduktene bruker du i 4-6 uker, og deretter utføres første peel i klinikk. Dette repeteres igjen med hjemmeprodukter i nye 4-6 uker og deretter utføres peel nummer to i klinikk.

Etter den andre peel i klinikk skal man trappe ned på produktene, og gå over på vedlikeholdsprogrammet med kun nattkrem og maske (evt. dagserumet istedenfor nattkremen). Nattkremen kan man for eksempel bruke 2-3 ganger i uken og masken for eksempel 1-2 ganger i måneden, men dette avtales individuelt.

Etter 6 måneder tar du den 3. peelen i klinikk, og så fortsetter du med vedlikeholds-programmet hjemme.

Det anbefales at man booker en kontroll i klinikken to ganger i året, gjerne høst og vår, for veiledning før ny årstid.

Kan det oppstå bivirkninger ved bruk av MeLine? Hva og hvorfor?

Ja, forventede bivirkninger er tørrhet, økt sensitivitet, rødhet og for enkelte lett kløe i huden ved oppstart av produktserien. Disse bivirkningene er forbigående og opptrer noe ulikt fra person til person. De fleste er tolerante, dvs. har ikke lenger disse bivirkningene, etter ca. 4 uker, men det varierer noe. Etter peel i klinikk vil man også forvente tørrhet i huden i ca. 5 dager, men tørrheten opptrer gjerne ikke før 2 dager etter behandlingen.

Det er også forventet at man blir både tørr og sensitiv i huden etter peelingene i klinikk og etter maskebruk de første gangene.

Må alle gå på fullt program?

Nei, nødvendigvis ikke. De som ikke har melasma (en kronisk pigmentforstyrrelse) eller veldig mye å jobbe med, kan starte med kun nattkremen og masken, og gjerne 1-2 peelinger i klinikk for å se hvor langt man kommer. Mange med kun noen få nyoppståtte pigmentflekker kommer langt med dette. Men de med mye gamle solskader og pigmentflekker bør gå på fullt program for best resultat.

Kan MeLine kombineres med andre produkter?

Når man går på fullt program, skal man ikke kombinere dette med andre produkter. Når man er på vedlikeholdsprogrammet kan man mikse inn andre dag- og nattkremer på de tidene man ikke bruker Meline, men som hovedregel skal man ikke legge kremer fra ulike leverandører oppå hverandre, da dette kan gi uønskede reaksjoner og/eller dårligere effekt. Rens og SPF fra annet merke går fint. Det anbefales uansett å bruke produkter av høy kvalitet som er tilpasset din hud og årstid.

Hvilke to MeLine produkter er mest etterspurt?

Alle produktene er populære grunnet ulike formål, men de to jeg definitivt selger mest av er masken og nattkremen, fordi begge gir utrolig fine resultater på kort tid og er enkle å bruke for alle.

Trykk direkte på bildene for å kjøpe eller lese mer om produktene i vår nettbutikk.

Masken har flere bruksmåter der den gir dypt behandlende effekt om den får ligge på huden i 45-60 min, men den kan også legges på i 5-15 min rett før fest for en ekte Askepottglød.

Hva koster MeLine?

En peel i klinikk koster 2390 kroner per gang. Du trenger tre slike i løpet av 6 måneder.

Produktpakken du tar med deg hjem den første dagen koster ca. 5250 kroner. Man trenger likevel påfyll av nattkremen, og for mange også fuktighetskremen før kuren er ferdig, men det kjøper man underveis.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Hudanalyse
Rynkebehandling
Hudbehandlinger
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Filler
Laser
Hudanalyse
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Filler
sculptra-behandling
Sculptra
Laser
Vipper & Bryn
Have no product in the cart!
0