Oppdatert:
Oppdatert:

Meline

Linda Hamer Johansen er en erfaren kosmetisk sykepleier, og ekspert på flere typer behandlinger. Her forteller hun om MeLine, en hudpleieserie hun sverger til som jevner ut hudtonen og reparerer solskader og pigmenteringer, utviklet av spanske Fernando Bouffard.

MeLine
Linda Hamer Johansen Signaturklinikken Beautyblogg

Hva er MeLine?

MeLine er den første og eneste hudpleieserien som har spesialisert seg innen behandling av ujevn hudtone og mørke flekker, tilpasset alle etnisiteter.

Før og etter gjennomført MeLine program (6 md mellom bildene).

Før og etter gjennomført MeLine program (6 md mellom bildene). 

Hva skiller MeLine fra andre kremserier mot pigment?

Meline er en mindre serie der man raskt får oversikt over produktene, kontra andre kremserier som ofte har mange produkter å forholde seg til. Meline er derfor en veldig brukervennlig serie, der du tar med deg færre produkter hjem, som gjør den samme jobben. Produktene gir raskt synlige resultater og er i tillegg nokså prisgunstig sammenlignet med andre serier på markedet. I tillegg kan alle hudtoner anvende produktene.

Les mer om eller kjøp MeLine produktene i vår nettbutikk HER.

 

Hvilke hudproblemer er MeLine produktene spesielt effektive på og hvorfor?

Dette er en kremserie utviklet spesielt for hyperpigmenteringer i huden. Ujevn hudfarge, mørke flekker og generelt solskader i huden er for mange sjenerende, og på disse problemene er Meline veldig effektiv. Ved hjelp av aktive ingredienser jevner Meline ut ujevn hudtone, samtidig som man får både glød og finere tekstur i overhuden.

Kan alle bruke produktene til MeLine?

Gravide og ammende kan dessverre ikke behandles grunnet høye konsentrasjoner av retinol (a-vitamin) og andre aktive ingredienser. Det er noen få hudtilstander og medisiner man også må være ekstra oppmerksomme på, men slike ting kartlegges under den første konsultasjonen i klinikken. Der tas det også før-bilder, gis produktopplæring, samt at det lages en individuell plan.

Hvor raskt ser man resultater på huden etter oppstart med MeLine?

Allerede etter 4-6 uker kan man begynne å se synlige resultater.

Hvor lenge skal man benytte MeLine produktene?

For best resultatet går mange på det vi kaller “fullt program”. Det omfatter hjemmeprodukter og tre klinikkbehandlinger. Fullt program tar rundt 12-14 uker, men den tredje klinikkbehandlingen gjøres 6 måneder etter oppstart. Deretter reduserer man de fleste produktene og går på noe vi kaller vedlikeholdsprogram rett og slett for å vedlikeholde resultatene.

Hvilke aktive hovedingredienser er det i MeLine produktene?

Det er mange aktive ingredienser i disse produktene. Den mest kjente er retinal – en form for A-vitamin, i tillegg til ingredienser som både lysner og jevner ut pigmenteringer. Produktene inneholder også antioksidanter og anti-inflammatoriske ingredienser, både for å styrke huden og for å redusere irritasjon. Dette er viktig fordi huden får en inflammatorisk respons under behandlingen. I tillegg gir produktene masse fukt og bygger gradvis huden opp til å bli både sterkere og mer motstandsdyktig. Sammensetningen gir alt i alt en jevnere hudtone, god pigmentkontroll og har en hemmende effekt på ny pigmentdannelse. Overhuden får også en daglig peel, som reduserer både fine linjer og porer.

Er det noe spesielt man må passe på ved bruk av MeLine produktene?

Ja, solen skal man være veldig forsiktig med, men det gjelder ikke bare under selve behandlingen. Solen er hovedårsaken til at pigmentflekkene i det hele tatt er kommet, og derfor er det helt avgjørende at man bruker solvett hver eneste sommer med høy spf og skygge for ansiktet når solen står høyest. Det gis aldri noen garanti for at man ikke får nye pigmenteringer, men skaden blir ikke like stor dersom man tar visse forholdsregler når man oppholder seg i solen.

Hvis man først har investert både penger og tid på behandling av pigmentflekker, er det jo veldig dumt å ødelegge de fine resultatene man har oppnådd. De fleste blir derfor flinkere i forhold til sol etter å ha brukt MeLine.

Hvordan foregår et fullt program med MeLine?

Vi starter med en konsultasjon der vi avdekker problemet, gir en grundig forklaring om behandlingsforløpet og forventninger. Deretter starter man med 6 hjemmeprodukter, som består av et aktivt dagserum, fuktighetsserum, fuktighetskrem, nattkrem, maske og en BB krem med faktor 30. Dette tar du med deg hjem.

Disse hjemmeproduktene bruker du i 4-6 uker, og deretter utføres første peel i klinikk. Dette repeteres igjen med hjemmeprodukter i nye 4-6 uker og deretter utføres peel nummer to i klinikk.

Etter den andre peel i klinikk skal man trappe ned på produktene, og gå over på vedlikeholdsprogrammet med kun nattkrem og maske (evt. dagserumet istedenfor nattkremen). Nattkremen kan man for eksempel bruke 2-3 ganger i uken og masken for eksempel 1-2 ganger i måneden, men dette avtales individuelt.

Etter 6 måneder tar du den 3. peelen i klinikk, og så fortsetter du med vedlikeholds-programmet hjemme.

Det anbefales at man booker en kontroll i klinikken to ganger i året, gjerne høst og vår, for veiledning før ny årstid.

Kan det oppstå bivirkninger ved bruk av MeLine? Hva og hvorfor?

Ja, forventede bivirkninger er tørrhet, økt sensitivitet, rødhet og for enkelte lett kløe i huden ved oppstart av produktserien. Disse bivirkningene er forbigående og opptrer noe ulikt fra person til person. De fleste er tolerante, dvs. har ikke lenger disse bivirkningene, etter ca. 4 uker, men det varierer noe. Etter peel i klinikk vil man også forvente tørrhet i huden i ca. 5 dager, men tørrheten opptrer gjerne ikke før 2 dager etter behandlingen.

Det er også forventet at man blir både tørr og sensitiv i huden etter peelingene i klinikk og etter maskebruk de første gangene.

Må alle gå på fullt program?

Nei, nødvendigvis ikke. De som ikke har melasma (en kronisk pigmentforstyrrelse) eller veldig mye å jobbe med, kan starte med kun nattkremen og masken, og gjerne 1-2 peelinger i klinikk for å se hvor langt man kommer. Mange med kun noen få nyoppståtte pigmentflekker kommer langt med dette. Men de med mye gamle solskader og pigmentflekker bør gå på fullt program for best resultat.

Kan MeLine kombineres med andre produkter?

Når man går på fullt program, skal man ikke kombinere dette med andre produkter. Når man er på vedlikeholdsprogrammet kan man mikse inn andre dag- og nattkremer på de tidene man ikke bruker Meline, men som hovedregel skal man ikke legge kremer fra ulike leverandører oppå hverandre, da dette kan gi uønskede reaksjoner og/eller dårligere effekt. Rens og SPF fra annet merke går fint. Det anbefales uansett å bruke produkter av høy kvalitet som er tilpasset din hud og årstid.

Hvilke to MeLine produkter er mest etterspurt?

Alle produktene er populære grunnet ulike formål, men de to jeg definitivt selger mest av er masken og nattkremen, fordi begge gir utrolig fine resultater på kort tid og er enkle å bruke for alle.

Trykk direkte på bildene for å kjøpe eller lese mer om produktene i vår nettbutikk.

Masken har flere bruksmåter der den gir dypt behandlende effekt om den får ligge på huden i 45-60 min, men den kan også legges på i 5-15 min rett før fest for en ekte Askepottglød.

Hva koster MeLine?

En peel i klinikk koster 2390 kroner per gang. Du trenger tre slike i løpet av 6 måneder.

Produktpakken du tar med deg hjem den første dagen koster ca. 5250 kroner. Man trenger likevel påfyll av nattkremen, og for mange også fuktighetskremen før kuren er ferdig, men det kjøper man underveis.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn