Oppdatert:
Oppdatert:

Restylane filler lepper

Det er populært å ta leppebehandling med Restylane, en behandling som passer alle aldre. Men det er noen ting det er greit å tenke over. Ikke minst er det mange som lurer på hvordan det foregår og hva de kan forvente. Emilie Høitomt er spesialist på leppebehandlinger med Restylane, og her får du vite det du trenger hvis du selv vurderer en slik behandling.

Restylane lepper Signaturklinikken Beautyblogg

Hva er den beste leppefilleren?
Jeg er så heldig og bruker Restylane, fordi de har markedets beste portfolio av produkter tilpasset leppevevet med myke og fleksible geler. Dette gjør at filleren integrerer seg fint i leppene uten at man ser behandlet ut. I tillegg gjør det store utvalget av leppeprodukter hos Restylane at behandleren kan velge akkurat det produktet som egner seg til hver enkelt.

Min favoritt leppefiller er Restylane Kysse, men jeg kombinerer også med andre Restylane fillere avhengig leppevev, alder og om kunden ønsker volum, kontur, definisjon eller fukt.

Restylane er forøvrig verdens mest vitenskapelig dokumenterte filler og biologisk nedbrytbart. Det gjør det til et trygt valg. Restylanebehandlere med gyldig ID-kort har grundig opplæring i anatomi og injeksjonsteknikker, som er en ekstra trygghet for alle som ønsker en leppebehandling.

Hvor mye filler benyttes ved en leppebehandling?
Hver behandling tilpasses den enkeltes ønske og behov, så man kan legge alt fra 0,1 til 1 ml i en og samme behandling. Jeg legger aldri mer enn 1 ml per behandling, både for at det skal se naturlig ut og for å redusere risiko for uheldige bivirkninger.

Hvilke bivirkninger og komplikasjoner kan oppstå ved en Restylane behandling?
Først og fremst er det viktig å presisere at Signaturklinikken har 18 års aldersgrense for behandling med Restylane. Vi behandler ikke gravide og ammende.

Vanlige bivirkninger er:

  • Lett hevelse og ujevn tekstur
  • Blåmerker
  • Rødhet rundt stikkstedet
  • Sårhet og kløe
  • Midlertidige klumper og asymmetri

Sjeldne og alvorlige bivirkninger er:

  • Allergiske reaksjoner
  • Innkapsling og granulom
  • Okklusjon, vevsdød grunnet intravaskulær injeksjon
  • Reaktivering av herpes infeksjon

Hvilke injeksjonteknikker brukes?
Som behandler med Restylane går vi på mange kurs for å tilegne oss kunnskap om injeksjonsteknikker, slik at man har full oversikt over både anatomi og det siste innen behandlingsmetoder. Leppevevet kan oppføre seg forskjellig fra person til person. Vi kombinerer ofte flere injeksjonsteknikker i samme behandling for best mulig resultat. Jeg er stor fan av Julie Horne sin leppeteknikk, og har integrert bruken av dette i mitt arbeid. Hun har vært en stor inspirasjon.

Hva bør man tenke på før en behandling?
Tenk gjerne på hva du ønsker å oppnå. Er det å rette opp asymmetriske lepper, minske synligheten av arr, gjenopprette tapt volum, eller et ønske om litt mer volum og kontur for sensuelle, myke lepper.
Uken før en leppebehandling anbefales det å kutte ut tilskudd med omega-3 og annen fiskeolje, og unngå bruk av såkalte NSAID, som for eksempel Ibux, som er blodfortynnende. Unngå alkohol 24 timer før behandlingen. Alt dette for å slippe blåmerker. Gå også alltid til en autorisert Restylanebehandler med gyldig ID-kort. Spør gjerne etter det.

Hva er målet med behandlingen?
Målet med leppebehandlinger er først og fremst at det skal se naturlig ut. Basert på en grundig konsultasjon på forhånd der vi snakker om ønsker og forventninger, bruker jeg min egen erfaring og kunnskap til å utføre behandlingen, slik at resultatet blir tilpasset hver enkelt. Det er viktig for meg at det ser naturlig ut, med gjenopprettet fukt, volum, symmetri og definisjon. Resultatet skal være myke, naturlige og sensuelle lepper.

Hva skal man tenke på etter en behandling?
Etter behandlingen skal man unngå egen sminke samme dag. Unngå trening samme dag og direkte sol i dagene etter. Vent med mat til bedøvelsen har gått ut. Vær også ekstra oppmerksom på mulige bivirkninger som smerte, fargeforandringer og feber. Det skjer svært sjelden, og skulle det være noe har Signaturklinikken vakttelefon 24 timer i uken slik at du kan få snakke med en ekspert hos oss om noe skulle skje.

Er det nedetid etter behandling?
Alle ser resultatet med en gang, men man må regne med litt hevelse, som vil øke de neste 12 timene, og kan vare i et par døgn. Litt hevelse forsvinner gradvis. Vanligvis tar det 3-4 uker før filleren har fått tid til å integrere seg skikkelig, og det endelige resultatet er på plass.

Hva koster en leppebehandling med Restylane?
Hos Signaturklinikken er prisen 2900 kr for 0,5 ml og 3690 kr for 1 ml. Vi har også gode kundefordeler for lojale kunder.

Hvor lenge varer en behandling med Restylane i leppene?
Selve behandlingen varer gjerne 6-12 måneder. Det er individuelt. Yngre personer vil normalt ha en raskere nedbrytning enn voksne. Noen vil bygge volum og endre leppeform, og det er en prosess som må tas over tid for å få et naturlig resultat. Jeg bruker aldri mer enn 1ml hver gang, av respekt for leppenes anatomi. Kanskje det er litt hyppigere behandlingsintervall i starten, og så 1 gang i året etter det. Så lenge man er fornøyd med leppene, kan man vente.

Gjør menn lepper?
Ja, vi har absolutt noen menn innom klinikken som vil ha leppebehandling. De fleste er kvinner, men det er også flere muligheter for menn, der de kan velge å enten feminisere eller maskulinisere en leppe, alt etter ønske.

Har du noen råd hvis man er nervøs før behandling?
Først og fremst vil jeg si at det nesten alltid går bedre enn man tror. Første gang kan man være litt bekymret for smerte og resultat. Vi bruker reseptbelagte kremer som gir en effektiv smertelindrende effekt, i tillegg til at Restylane inneholder det smertelindrende stoffet lidocain.
Mitt råd er også å gjøre god research og finne en autorisert Restylanebehandler, som har utdanning, erfaring med lepper og som kan vise til resultater som du selv kan tenke deg. I vår bransje går ofte pris og resultat hånd i hånd. Du betaler for tryggheten med profesjonelle behandlere og et sikkert produkt.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn