Oppdatert:
Oppdatert:

ZO Skin Health

ZO Skin Health har erobret både Norge og verden med sin innovative, medisinske hudpleie, etablert av den verdenskjente dermatologen Zein Obagi. Denne hudpleieserien er elsket av kosmetiske sykepleiere og hudklinikker. Det ser ikke ut som merkets fanskare dabber av, og noen av årsakene til suksessen kan du få svar på her med Mari Tollefsen, ekspert på ZO Skin Health hos Signaturklinikken.

ZO Skin Health Beautyblogg

Hva er ZO Skin Health?
ZO Skin Health er en medisinsk hudpleieserie utviklet av den anerkjente hudlegen Dr. Obagi. Det er en av våre mest etterspurte produktserier på Signaturklinikken. 

Hva skiller ZO Skin Health produktene fra andre medisinske kremprodukter?
Det ligger mye forskning bak ZO Skin Health. De har fokus på hudforbedring, gode resultater, sunn hudhelse og på å styrke huden. Det er en veldig bred hudpleieserie med et stort utvalg, og produkter som kan skreddersys hver enkelt hud.

Hvilke hudtyper er ZO Skin Health produktene spesielt effektive for og hvorfor?
Denne produktserien har produkter for så å si alle hudproblemer og hudtyper. Det finnes produkter til daglig bruk som rens, fukt og solbeskyttelse, men også spesialprodukter som jobber for å forbedre pigmentering, akne og rosacea, og produkter med en god anti-age effekt.

I tillegg er det forskjellige typer peelinger fra ZO Skin Health som tilbys som klinikkbehandling. En slik peeling vil resultere i en mykere, sunnere og friskere hud. ZO Stimulation Peel er en mildere peeling som også kan utføres på gravide og ammende, mens ZO 3 Step Peel er en dypere peeling som jobber mer aktivt mot aldringstegn, grovere hud og pigmentering.

Kan alle bruke ZO Skin Health produktene?
Ja, ZO Skin Health har produkter for alle. Det er viktig å få gode råd fra en hudspesialist i klinikk, siden det tilbys et bredt utvalg produkter. Noen av produktene bør unngås hvis man er gravid eller ammer, som produkter med retinol.

Hvor fort ser man resultat på huden etter oppstart med ZO Skin Health?
Det er så klart individuelle forskjeller og vi har alle ulikt utgangspunkt. Vi vet at en hudsyklus tar rundt fem til seks uker, og man skal gjennom noen hudsykluser for å se gode resultater. Det vanligste er å si at det tar fra 3 til 6 måneder før man kan se en endring i huden, men noen merker også en raskere forbedringer etter oppstart med ZO Skin Health sine produkter. Det varierer på bakgrunn av alder, livsstil og hudens tilstand før man starter.
Jeg pleier å invitere til en kontrolltime etter 6 til 8 uker for å vurdere hvordan det går etter oppstart av produkter og for å se om man må gjøre endringer i hudprogrammet.

Hvilke aktive hovedingredienser er det i ZO Skin Health produktene?
I denne produktserien finner du veldokumenterte ingredienser som blant annet retinol, vekstfaktorer, syrer, c-vitamin og andre antioksidanter. Produktene har også effektive leveringssystemer, det vil si at ingrediensene transporteres dit de skal i hudlagene for at de skal jobbe på riktig sted med å kunne reparere, styrke og bedre huden. Retinol er en ingrediens som har en bevist effekt når det gjelder hudforbedring, solskader, fine linjer og reparasjon.

Er det noe spesielt man må passe på ved bruk av ZO Skin Health produktene?
De fleste produktene kan man begynne å bruke morgen og kveld. Enkelte produkter krever en mer gradvis tilvenning på grunn av sterkere ingredienser, som kan gi reaksjoner i huden i form av rødhet og kanskje litt flassing. Det får man god informasjon om av hudspesialist i klinikken, som også gir råd om hvilke produkter som passer til din hud.

Kan du oppstå bivirkninger ved bruk av ZO Skin Health produktene? Hva og hvorfor?
Noen av produktene kan gi litt nedetid, spesielt i en overgangsfase i starten. Da kan huden føles stram, bli litt rød og kunne flasse. Det vil gå over, huden vil kunne venne seg til ingrediensene og bli sterkere, så det beste er ofte å bare stå i det for å få gode resultater. Man skal helst starte med slike ingredienser på vinterhalvåret, slik at huden er tilvendt det innen våren og sommeren kommer. Da vil hudbarrieren være styrket og man kan bruke produktene hele året. Men jeg råder alltid til å være ekstra forsiktig i solen og bruke god solbeskyttelse året rundt, spesielt om man bruker aktive produkter.

Hvorfor er enkelte av ZO Skin Health produktene reseptbelagt? Hvilke er disse?
Noen hudutfordringer kan være mer krevende å behandle, og man kommer ikke alltid i mål med vanlige produkter. ZO Skin Health har noen reseptbelagte produkter som vi kan benytte ved behandling av kraftig pigmentering og akne. Slike produkter selges ikke fritt over disk, og man må til konsultasjon hos lege eller sykepleier for en vurdering om man kan bruke produktene og få veiledning til riktig bruk.

Hvilke 4 ZO Skin Health produkter er de mest etterspurte og hvorfor?

  1. Renseproduktene til ZO Skin Health er svært populære. De tilbyr tre ulike renser, to ulike skrubber og to ulike eksfolierende pads, slik at det kan skreddersys hver enkelt hudtilstand.
    ZO Skin Health Exfoliating Polish ble kåret som vinner av Elle Beauty Awards i 2023, og er en bestselger hos oss på Signaturklinikken.
  2. Daily Power Defense er et av de mest kjente produktene i ZO Skin Health serien. Det er et avansert serum til daglig bruk, som styrker hudbarrieren og beskytter mot tidlig aldring og forurensing.
  3. Growth Factor Eye Serum er en nydelig øyekrem med en kjølende applikator som er full av pleiende ingredienser til den tynne huden rundt øynene.
  4. Retinol Skin Brightener er også et veldig populært produkt, og den fås med tre forskjellige styrker med retinol. Den egner seg fint til hud med pigmentering, og vil gi en jevnere hudtone, i tillegg til å styrke huden og behandle fine linjer.
Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn