Vi har valgt Elixir Cosmeceuticals på grunn av deres egenskaper som gir hudforbedring gjennom avansert hudpleie.

Elixir er en Cosmeceuticals-serie som er nøye satt sammen og utviklet av norske hudleger.

Mange av produktene er egenformulerte, mens andre er håndplukket fra utvalgte laboratorier og produsenter. Elixir benytter seg av virkestoffer som er dokumentert gjennom forskning og kliniske studier.

Elixir gir resultater innen hudforbedring, og det er gøy å kunne gi kundene de resultatene som de ønsker.
Dette målet når vi gjennom å tilby produkter med riktig kombinasjon og konsentrasjon av dokumenterte virkestoffer.

Elixir Cosmeceuticals gir en effekt som både kan se og føles. Individuelle hudprogram opprettholder og forbedrer hudens helse gjennom å korrigere påført skade, beskytte sunn og frisk hud og forebygge fremtidige skader. For til syvende og sist handler det om noe så enkelt som at frisk hud også ser yngre ut.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er cosmeceuticals?
Cosmeceuticals-begrepet er satt sammen av de engelske ordene ”cosmetics” og “pharmaceuticals”, med andre ord en blanding av kosmetiske og farmasøytiske ingredienser.

Cosmeceutical-produkter har biologiske og aktive ingredienser/virkestoffer i så høy konsentrasjon at de har til hensikt å gi resultater og effekt opp imot samme nivå som medisinske produkter.

På denne måten skiller cosmeceuticals seg fra ordinære hudpleie-produkter.

Dette stiller også høye krav til våre forhandlere med fagutdannet personell som kan levere den kvaliteten og kunnskapen som kreves for en trygg og riktig behandling.

Hva er salisylsyre?
Salisylsyre brukes ofte til å behandle uren hud og urenheter. Salisylsyre fører til lett avskalling av det øvre hudlaget, reduserer forekomst av hudormer og åpner tilstoppede porer.

Salisylsyre er spesielt effektivt mot uren hud da oppløsningen trenger ned i talgkjertlene.

Dette bidrar til å redusere overflødig talg. Salisylsyre har også gunstig effekt mot solpåvirket hud.

Salisylsyre-peeling utføres på klinikk i høyere konsentrasjon og kan kombineres med annen behandling for uren hud. Salisylsyre skal ikke brukes av gravid og ammende.

Hva er glykolsyre og alfa-hydrokssyrer?
Alfa-hydroxysyrer er en fellesbetegnelse på en stor gruppe av fruktsyrer som brukes til hudforbedring. AHA molekylene finnes naturlig i flere frukter og kalles derfor fruktsyre. Eksempler er glykolsyre (sukkerroer), lactic acid (melk) og citric acid (sitrusfrukt).

Høyere konsentrasjoner kan brukes som klinikkbehandling, og dette benevnes som kjemisk peeling.

Hva er L-askorbinsyre? (c-vitamin)
L-askorbinsyre, bedre kjent som vitamin C, er en antioksidant som gir hudforbedring. Ultrafiolett bestråling fra solen reduserer mengden vitamin C i huden, og øker dannelse av skadelige frie radikaler. Bruk av kremer som inneholder L-askorbinsyre gjenoppretter denne balansen, og motvirker dannelsen av frie radikaler. Vitamin C produkter er spesielt å anbefale om sommeren når vi utsettes for sollys.

Kliniske studier har vist at vitamin C reduserer antall «solbrente celler» i huden med 40-60%, og reduserer UV skader på arvematerialet (DNA) med 62%.

Hva er Kojic acid?
Kojic syre er et nyere virkestoff for å bleke uønskede pigmenteringer i huden. Virkestoffet har en blekende effekt på mørke flekker, melasma og pigmentflekker.

Hva er A-vitamin?
Flere kliniske studier har vist at langtidsbruk av A-vitamin, som f.eks retinol, kan bedre solpåvirket hud og aldringstegn. A-vitamin øker produksjonen av nye celler og fører til utstøtelse av gamle. A-vitamin kan brukes for å jevne ut hudfargen, redusere fine linjer og pigmentflekker, bedre solpåvirket hud, redusere store porer og motvirke kvisedannelse.

A-vitamin skal ikke brukes av gravide og ammende, og med forsiktighet hos de med eksem eller rosacea (couperose). Full effekt av A-vitamin ses etter 6-12 måneders regelmessig bruk.

Hvordan virker Azelainsyre?
Virker veksthemmende mot propionibakteriet (acne bakterie). Den hemmer dannelsen av keratinocytter (fettstoffer) og normaliserer forhorningsforstyrrelsen i overhuden.

Videre virker den antiinflammatorisk, beroligende og demper rødhet i huden. Virker også blekende og forebyggende på pigmentforandringer og normaliserer fargestoffet.

Rosacea: Betydelig bedring sees vanligvis etter 4-8 uker. Brukes uavbrutt i hele behandlingsperioden. For optimalt resultat kan gelen brukes i flere måneder.

Hvilke effekter har Niacinamide mot aldring?
Som ledd i hudaldring får vi tynnere hud, det utvikles rynker og tap av collagen, Elastin og proteiner. Disse faktorene gir en dårligere hudstruktur og mindre elastisitet. I studie utført av Oblong ble det påvist at Niacinamide stimulerer til dannelse av kollagen og proteiner. Flere kliniske studier har vist til jevnere og glattere hudstruktur med mindre rynker etter 12 ukers bruk.

Filtrer etter kampanjeprodukter

Filtrer etter kategori

Filtrer etter kategori