Behandling av akne og kviser

Akne/ kviser er meget vanlig, fremfor alt blant ungdom, men mange opplever også å ha aktiv akne i voksen alder.

Det er med andre ord en myte at det bare er i puberteten vi plages av utbrudd, for kviser kan oppstå for alle aldersgrupper. Ved akne får man et overskudd av talg i porene. Dette, kombinert med en opphopning av døde hudceller på hudoverflaten, gjør at aknebakterien vil kunne vokse og skape en inflammasjon i poren, som dessverre vil kunne resultere i en kvise.

Hvor kraftig den enkelte rammes, vil ha noe å si for behandlingsforløpet, men felles for alle er et tilpasset hudpleieprogram. Det finnes også mange grader av akne/ kviser, og behandlingsforløpet kan av og til være langvarig.

Et hudpleieprogram for en hud som har akne, består ofte av:

  • En tilpasset rens for å fjerne smuss og overflødig talg fra porene.
  • En kornskrubb for å fjerne døde hudceller, slik at man forhindrer at porene tettes igjen.
  • Produkter med salisylsyre. Salisylsyre løser effektivt opp i urenheter, og kan forebygge og behandle akne, samtidig som den har antiinflammatoriske egenskaper. Salisylsyre finnes i flere eksfolierende pads.
  • Tilpassede kremer til dag- og kveldsbruk. Her vil den enkeltes hudtilstand spille inn på hvilke produkter våre behandlere velger å anbefale. For noen holder det med en mild, men aktiv krem som gir lite reaksjoner, mens for andre må vi kanskje ty til legemidler for å oppnå de resultatene vi ønsker.


Våre kunder merker stor forbedring på huden etter oppstart av et tilpasset hudpleieprogram. Likevel vil mange både ønske og trenge å gjøre behandlinger i klinikk, og da anbefaler vi ofte Green Peel, mikroneedling med Dermapen, og kjemisk peeling. Vi tilpasser alle hudbehandlingene til den enkeltes hud, og vi skreddersyr et behandlingsopplegg ut i fra hudens tilstand. Det er derfor viktig med en konsultasjon for å finne den beste løsning for deg.

Har du tidligere slitt med akne, som i senere tid har utviklet seg til arr i huden, kan vi tilby ulike behandlinger som vil reparere huden over tid.

Les alt du ønsker å vite om akne/ kviser på beautyblogg.com her.

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg.