Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudsykdom (betennelsestilstand) som påvirker blodkarene i huden. Årsaken til at det oppstår er enda ikke sikkert, men det er oftest kvinner som rammes og det starter som regel mellom 30-50 års alderen.

2 av 10 er plaget med sjenerende rødhet i ansiktet, som skyldes rosacea.

Rosacea opptrer som oftest i midtre del av ansiktet og klassifiseres ut i fra 4 typer. Lett rødming i kinn er en mild form, mens andre kan oppleve kviselignende utbrudd, vedvarende rødhet i kinn og synlige blodkar. Hos noen rammer det også øyne og nese, som bør behandles hos en hudlege.  Siden det er en kronisk tilstand vil behandling i klinikk være å lindre symptomene rosacea medfører. Å holde seg unna eksponering som trigger rosacea vil være lurt for å unngå utbrudd.

Vanlige triggere for rosacea:

  • Soleksponering 
  • Psykisk stress
  • Varmt vær
  • Varm dusj eller bad
  • Alkohol 
  • Sterk krydret mat

Det finnes 4 former for rosacea:
• Ansiktsrødhet.
• Utslett som likner kviser.
• Fortykket hud på nesen (Rhinophym, kan komme etter mange år.)
• En sjelden variant irritasjon rundt øyekanten.
+ Blandingsform med flere former samtidig.

Hos Signaturklinikken behandler vi Rosacea som en sensitiv hud, og fokuset vil være å få tilstanden under kontroll. Vi vil anbefale hudprogram til hjemmebruk for daglig pleie og næring som vil holde huden stabil. Kremene vil inneholde ingredienser som roer ned huden, er antibakterielle, antiinflammatorisk og hjelper å styrke blodkarene i huden. Ulike syrer og peelinger vil også ha gunstig effekt for å dempe betennelsereaksjoner i huden. Green Peel vil kunne roe rødhet og stabilisere hudbarrieren. Ved valg av solkrem vil en fysisk solfaktor som reflekterer solstrålene være gunstig, dette for å unngå at huden varmes opp ved soleksponering, som kan trigge rosacea. Ved behandling av synlige kar anbefaler vi som regel laserbehandling

Det kan være vanskelig å behandle Rosacea, og vi vil alltid vurdere om det er behov for å oppsøke hudlege for evt. reseptbelagte kremer eller legemidler. 

Vi jobber ofte med:

– Laserbehandling mot sprengte blodkar: 
En effektiv metode for å behandle sprengte blodkar er med vår Fotona Laser. Alt ettersom hvilket utgangspunkt man har så vil det kreve 2 til 4 behandlinger for å behandle sprengte blodkar.

– Hudbehandlinger for å styrke hudbarrieren:
En hud med rosacea har ofte en svekket hudbarriere og kunden opplever at huden er sensitiv. Derfor velger vi ofte hudbehandlinger som vil styrke hudbarrieren. For eksempel så vil urtene i en Green Peel behandling jobbe sterkt antibakterielt, antiinflammtorisk og næringsgivende, helt uten å endre pH-verdien i huden eller strippe hudbarrieren. Mandelpeel fra Elixir er også et godt valg til en hud med rosacea grunnet dens sterke antiinflammatorisk effekt og styrkende virkning på huden. Erfaringsmessig så kan også disse behandlingene kombineres.

– Et tilpasset kremprogram til hjemmebruk:
Våre behandlere vil kunne skreddersy et hudpleieprogram tilpasset den enkelte kundes hudtilstand, men felles for ingrediensene er at de skal virke styrkende på huden. Eksempler på kremer er Daily Power Defence og Rozatrol fra ZO eller Normalizer fra Elixir.
Dersom man i tillegg er plaget med kviser og talg, vil eksfolierende pads med salisylsyre være et godt produkt. En solkrem med fysisk filter er også et produkt kunder med rosecea vil ha behov for (det kan for eksempel være ZO Broadspectrum SPF 50).

Les mer om Rosacea på beautyblogg.com her:

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg.