Oppdatert:
Oppdatert:

Biostimulerende behandling

Biostimulerende behandlinger har blitt det nye ”trend” ordet innenfor medisinsk hudpleie. Men hva betyr det at en behandling er biostimulerende? Hvordan fungerer det? Hva kan man forvente av resultat? Hvilken dokumentasjon på effekt finnes publisert? Hva bør du som kunde spørre etter før du bestemmer deg for en slik behandling?

Biostimulerende behandling Signaturklinikken

Hva er biostimulerende behandling?
Biostimulerende behandling er en type estetisk medisinsk injeksjonsbehandling hvor formålet er å stimulere kroppens naturlige produksjon av kollagen og elastin i huden. Dette bidrar til å forbedre hudens elasistitet, fasthet og tekstur over tid. Biostimulerende behandlinger er spesielt gode for kvinner som er i overgangsalder og personer over 35 år (individuelle forskjeller), ettersom kroppens egen naturlige kollagenproduksjon reduseres med alderen.

Hva er kollagen?
Kollegan finnes i hud, brusk, bein, sener og vev, og er et røft, nesten gummiaktig protein som er laget av fibroblastceller. Pakket sammen i bunter fungerer kollagenet som hovedstøttesystemet i hudens dypeste lag. Kollagen gir også huden styrke, og sammen med elastin gjør det huden fast og smidig.
Kroppen produserer konstant ny kollagen for å reparere hud som er blitt skadet, men rundt 35- årsalderen begynner den naturlige kollagenproduksjonen å avta, og kvaliteten på kollagenet blir dårligere. Huden blir tynnere , mister fylde og får rynker.
Profesjonelle medisinske behandlinger produserer kollagen på to måter:

  1. Ved å skade huden på overflaten (som for eksempel behandling med Dermapen), slik at den helbreder seg selv ved å produsere ny kollagen.
  2. Stimulere kollagen-produksjonen dypt nede i underhuden (som for eksempel med Sculptra). Dette gir høyere grad av kollagenproduksjon med lengre varighet.


De ulike biostimulerende behandlingene som er på markedet i dag har forskjellige virkestoffer, og hevder at de stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og elastin. Men det er store forskjeller på hva de enkelte behandlingene kan vise til av dokumentasjon på effekt, virkemåte og sikkerhet på sine produkter. Faktisk er det skremmende lite dokumentasjon ute og går, og jeg vil oppfordre alle til å stille følgende spørsmål til sin behandler før valg av biostimulerende behandlingsprodukt:

Hvor mye økning i kollagenproduksjon kan jeg forvente av min biostimulerende behandling?
Et betimelig spørsmål spør du meg! Er det 1 %, 5%, 10%, 20% eller 66%?
Det er blitt lett å si at behandlingen er biostimulerende på generelt grunnlag, uten å konkretisere noe mer. Spørsmålet du som kunde bør stille deg er om du er villig til å betale like mye for en behandling som gir deg en tidels effekt hva gjelder resultat og varighet?
Alt avhenger så klart av hva du ønsker å oppnå med behandlingen, men mitt klare råd er å avdekke dette før din behandling.


Hva er forskjellen på en biostimulerende injeksjonsbehandling og en Restylane Skinbooster behandling?

Dette er et spørsmål jeg møter veldig ofte, siden Restylane Skinbooster er en kjent og kjær behandling for mange. Skinbooster består av stabilisert hyaluronsyre som er svært lik kroppens egen.

Behandlingen gir volum og fukt i underhuden som gir mer glød, fylde og fasthet til huden, og ikke minst et bedre miljø for de kollagenproduserende cellene å jobbe i. Ut ifra dette kan Skinbooster (og flere andre såkalte biostimulerende behandlinger) hevde at de øker kollagenproduksjon, som er sant, men til hvilken grad?

Hvor lenge har produktet eksistert på markedet?

Det å faktisk å kunne si noe om graden av forventet kollagenstimulering og varigheten av effekten, krever grundige studier og det krever tid.

Produktet Sculptra har for eksempel fulgt 800 behandlede pasienter over 5 år, for å sikrestille seg at produktet faktisk leverer den biostimuleringen de hevder, på en trygg måte. Dette er selvfølgelig en sikkerhet både for oss behandlere og ikke minst deg som kunde.


Hvilke type studier har blitt gjort under utviklingen av biostimulatoren?

Er det menneske-, eller kun dyrestudier? Eller støtter leverandøren seg kun på andre studier av lignende produkter? Og hvor lenge har de testet effekt, trygghet og varighet? Viktige spørsmål å få klarhet i, spør du meg.

Kan hudprodukter hjelpe til med økt kollagenproduksjon?

Ja, det skal også nevnes at det finnes hudprodukter som inneholder ingredienser som øker kollagenproduksjonen. Eksempler på slike produkter er A-vitaminkremer og kremer som inneholder fruktsyrer. Hudprodukter med disse ingrediensene kan forebygge tap av kollagen og vedlikeholde produksjonen til en viss grad.

Lykke til med din biostimulerende behandling.

by Jeanine

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn