Tørr hud er et veldig vanlig hudproblem når vi bor et et land med vekslende vær og temperatursvingninger gjennom hele året.

Spesielt på høsten og vinteren oppsøker mange kunder oss fordi de opplever at huden deres er veldig tørr. Du kjenner deg kanskje igjen: Huden skriker etter fuktighet når du kommer ut av dusjen. Du kjenner deg ”stram i maska” og føler huden aldri blir fuktig nok, uansett hvor mye krem du påfører? Da er du ikke alene.

Det er likevel viktig å skille mellom en tørr hud og en dehydrert hud. Det er her vi som hudterapeuter kommer inn med vår ekspertise, ettersom det kan være vanskelig for en kunde å vite dette selv.
Hovedforskjellen er at en tørr hud mangler fett, mens en dehydrert hud mangler fukt.

  • En tørr hud opplever ofte å være klinisk tørr året rundt, har liten porestørrelse og ingen talgproduksjon.
  • En dehydrert hud derimot kan gjerne ha store porer, få en og annen kvise og være talgrik.

For en dehydrert hud er det viktig å ikke pøse på med altfor rike kremer, for det kan faktisk fremme økt talgproduksjon og kviseutbrudd. Vi har flere fuktighetsgivende kremer som kan tilføyes et hudprogram for å gi huden mer fukt. Gode alternativer kan være Elixir Hydractil Lite Cream, ZO Renewal Cream og Dr. Schrammek Hydra Maximum Cream.

En tørr hud vil like å påføre rike serum og kremer som lindrer følelsen av stramhet og irritasjoner i huden. Flere av kremene vi fører hos Signaturklinikken har også en oppbyggende og beskyttende funksjon, og hjelper huden selv med å komme tilbake i balanse.
Dr. Schrammek Special Care Cream, Elixir Hydractil Rich Cream og ZO Recovery Cream er kremer som virkelig metter en tørr hud.
En annen ting vi ofte ser er at kunder med en tørr hud gjerne velger en melkebasert rens fremfor en gelerens. Da kan for eksempel Dr. Schrammek Super Soft Cleanser eller ZO Hydrating Cleanser være verdt å sjekke ut.

Like viktig som å tilføre næring, er å hjelpe en tørr hud med å fjerne døde hudceller som har hopet seg opp på hudoverflaten, og det kan gjøres både med kjemisk og mekanisk eksfoliering. Dette vil ikke bare fjerne døde hudceller, men også fremme sirkulasjonen i huden og stimulere til økt cellevekst, slik at de nye, friske hudcellene kommer frem.
En tørr hud kan ofte se litt grå og gusten ut, så eksfoliering er et essensielt steg i en hudpleierutine. Vi kan anbefale blant annet Elixir Pads med glykolsyre i ulike styrker, ZO Exfoliating Polish og Dr. Schrammek Perfect Skin Peeling.

Les hva man kan gjøre mot tørr hud på Beautyblogg.com her.

Klinikkbehandlingene vi tilbyr en tørr hud retter seg mot det samme som man også jobber med hjemme, men da i kraftigere former. Målet er å tilføre næring til huden, fjerne døde hudceller, øke sirkulasjonen og stimulere huden til å regenerere seg selv. Særlig Green Peel og tilpasset kjemisk peeling vil være førstevalget av behandling for en tørr hud.

Anbefalte behandlinger

Invester i deg selv du også

Alle mennesker har ulike grunner og anledninger til hvorfor man velger å starte en skjønnhetsbehandling. Ordet skjønnhet er for mange forbundet med både negative og positive følelser. Det er forbundet med vår ungdom og vår aldring. Det er forbundet med helse.
Vi drives ofte fremover av å finne en balanse mellom indre og ytre skjønnhet, og vi søker stadig etter nye måter å nå dette målet på.

Før du starter med behandlinger og produkter hos oss, tilbyr vi alle kunder en uforpliktende og gratis hudkonsultasjon.

Du trenger ikke å se eldre ut enn du føler deg. 

Have no product in the cart!
0