Oppdatert:
Oppdatert:

Dermapen

Ønsker du hudforbedring helt uten kirurgi eller inngripende behandlinger? Da kan Dermapen være løsningen. Dermapen stimulerer huden til å revitalisere seg selv. Her forteller spesialist Emilie Høitomt litt mer om hva denne behandlingen dreier seg om.

Dermapen
Presentasjon Emilie Høitomt Beautyblogg

Hva er Dermapen?

Dermapen er en avansert form for microneedling. Apparatet benytter et nålestykke til å lage små mikrokanaler i huden. Gjennom disse kanalene kan vi frakte næringstoffer ned i huden i form av serum, kjemisk peel  og mesoterpi. Needlingen skaper en kontrollert skade som setter i gang reparasjonsprosessen i cellene våre. Dette bidrar til ny produkasjon av kollagen og elastin, samt forbedring av tekstur, linjer, fasthet, pigment, glød og fukt.

Er Dermapen effektivt? Finnes det dokumentasjon på at behandlingen faktisk virker?

Det finnes mye forskning på microneedling og kollagen-indusert terapi, og det er blitt foretatt millionvis med behandlinger siden 90-tallet. Det finnes flere uavhengige, vitenskapelige artikler om virkningen til Dermapen. Forskning viser at microneedling med Dermapen er en sikker og effektiv hudbehandling, som virker hudfornyende. Behandlingen har siden starten utviklet seg til å være effektiv på mange hudtilstander, som aknearr, brannsår, strekkmerker, porer og mye annet. Medisinske studier viser også at Dermapen er trygt, minimalt invasivt, og passer til alle hudtyper.1

Hvordan foregår behandlingen?

Normalt setter vi av fra 45 minutter til en time. Vi starter med å rense og desinfisere huden, så smører vi huden inn i serum med aktive ingredienser og starter behandlingen med Dermapen.

Selve Dermapen består av 12 sterile engangsnåler, hvor behandleren kontrollerer hvor dypt i huden man vil jobbe. Nålene vibrerer og skaper opp mot 1300 mikrokanaler i huden, hvor serum og næringsstoffer som brukes i behandlingen trekkes ned og gir optimal effekt. Serum inneholder blant annet hyaluronsyre for å tilføre fukt, i tillegg til antioksidanter og betennelsesdempende ingredienser. Vi tilpasser serum og behandling hver enkelt hudtilstand. Behandling avsluttes med en beroligende og avkjølende maske.

– Hva koster en behandling med Dermapen?

Medisinsk Dermapen fra 2490,-.
Vi anbefaler Dermapen Deluxe til 3690,- for en mer helhetlig behandling.
Spør etter fordelsprogram som gir prisreduksjon hvis du ønsker å gjøre behandlingen regelmessig, og starte med en kur.

Hva hjelper Dermapen mot?

Dette er en veldig populær behandling, som hjelper mot slapp hud, rynker, fine linjer, arr som for eksempel aknearr eller kirurgiske arr. Det hjelper også mot store porer og pigmentering. Det er viktig å være bevisst hva man vil oppnå og hva man jobber med, og deretter bestemmer man dybde og metode. Når det gjelder akne, fører behandlingen til at man åpner og myker opp porene, som igjen tilfører oksygen og dreper bakterier som fører til akne. Dermapen kan behandle mange hudtilstander. Man kan forvente fastere hud med en jevnere og friskere hudfarge, mindre synlige porer og færre linjer.

Hva er forskjellen på en behandling med Dermapen og en Dermapen behandling med kjemisk peel?

Hvis man trenger å gi huden en ekstra boost og fremskynde hudforbedringen, anbefales det å kombinere Dermapen med en peel. Det varierer om vi tar peel før eller etter behandlingen med Dermapen, og vi tilpasser styrken og type peel hver enkelt hudtype og hudtilstand. Peeling består av vitaminer, antioksidanter med en endret PH-verdi, som forvandler det til syre som trekkes dypere inn i huden, og setter i gang hudfornyelse. Effekten av en peel er avhengig type kjemisk peel, styrke, og tid som har blitt. En kan forvente rødme, prikking, svak svie, varme, stramhet og eventuelt flassing i etterkant. Kombinasjonen av en peeling og Dermapen styrker effekten av behandlingen, og forsterker hudens egne reparasjonsprosesser.

Er behandling med Dermapen smertefull?

Nei, behandlingen med Dermapen gjør ikke vondt. Det kan for noen føles litt ubehagelig, men det er svært individuelt, og avhengig av hvor dypt man jobber. Hvis hovedmålet med behandlingen er å få mer glød, forebygging, minske pigmentering og stimulere til økt kollagenproduksjon, er det ikke smertefullt.

Hvordan ser jeg ut etterpå?

Det er individuelt ut fra hudtype hvordan du ser ut etter en behandling, men du kan forvente lett rødme og varmefølelse. Det kan beskrives som mild solbrenthet.
Rødheten vil gradvis avta, men er værst de første 2 dagene. Ut ifra hvilke produkter og evt peelinger som benyttes i behandling kan noen oppleve flassing noen dager etter behandling. Vi vil gjennomgå dette på en evt time.
Du skal ikke oppholde deg i solen etter behandling, så dette må tas med i betrakning.

Kan man ta Dermapen med andre behandlinger?

Jeg er veldig glad i kombinasjonsbehandlinger, og kombinerer ofte Dermapen med Restylane Skinbooster, som er en revitaliserende fuktbehandling for huden. Det er vår «Signaturbehandling». Da stimulerer du huden både utenfra og innenfra på samme tid. Skinbooster er som en fuktboost innenfra, og Dermapen stimulerer huden fra utsiden. Det er en veldig fin kombinasjon som bidrar til å minske fine linjer, gi glød og finere hud. Man kan fint gjøre det samtidig.

Hvor mange behandlinger trenger man?

For optimal effekt anbefales en kur på 4 til 6 behandlinger. Gjerne med 4-6 uker mellom hver, avhengig av hvor dypt man har jobbet. Jo eldre man blir jo lengre tid tar det for hudcellene å fornye seg, og da tar man hensyn til det også.
Hvis man bare ønsker litt ekstra glød, kan man ta én behandling for å få effekt. De fleste ønsker å jobbe med spesifikke utfordringer som pigmentering, arr, store porer eller hudforbedring, og da trenger man en serie fra 6 til 12 behandlinger.

For vedlikehold av resultatet og som forebygging er det helt avgjørende å ha en god hudpleierutine hjemme. Hvis du er flink til å pleie huden din selv, kan det være tilstrekkelig å ha en behandling med Dermapen hver tredje måned for vedlikehold.

Hvor lenge varer effekten?

Hvor lenge du får effekt avhenger av hvilket utgangspunkt du har. Hvis vi har jobbet med arr, og har oppnådd en forbedring, varer effekten for alltid. Jobber man med store porer og rynker, må effekten vedlikeholdes. Dette er fordi huden eldes og behandlingen virker forebyggende. Effekten varierer basert på hudkvaliteten, alder, livsstil. Røyk, overdreven soling og dårlig kosthold, spesielt sukker, er ikke bra for huden og vil redusere effekten.

Hvem kan ta Dermapen?

Absolutt alle kan ha glede av Dermapen, men vi behandler ikke gravide. Det er 18 års grense på alle behandlinger hos oss. Men bortsett fra det passer Dermapen for alle hudtyper, hudfarger og hudproblemer. Det er en allsidig og effektiv behandling som de fleste vil ha glede av.

Hva skal man tenke på før og etter behandling med Dermapen?

Det er to forskjellige typer Dermapen. Den ene brukes av hudpleiere, den andre av autorisert helsepersonell. Den siste jobber dypere i huden og kan reparere for eksempel arr. Behandlerne får grundig opplæring fra en svært seriøs leverandør. Velg en behandler som har god kunnskap om hud, hudkvalitet, hudprogrammer og som er kurset i microneedling.

  • Før behandlingen bør du ikke være solbrent, ikke gå på kortisonkremer eller ha tatt tunge syrebehandlinger. Det kan være greit å ta en konsultasjon før behandling for å få vite mer.
  • Etter behandling må huden få litt ro. Ta en pause fra A-vitaminsyre, gjerne 5 dager før og etter selve behandlingen, så du ikke irriterer huden unødvendig i reparasjonsfasen.

Etter en kjemisk peel og Dermapen krever huden rehabilitering, huden blir følsom og krever kontinuerlig behandling med fukt, antioxidanter og solbeskyttelse. Kunden bør ikke trene/svette, bade i klorvann, badstue eller å bade varmt og andre aktiviteter som gjør at man svetter under tilhelingstiden. Klø aldri på den behandlede huden, da dette kan forårsake sår, siden man striper hudbarrieren med peel vil beskyttelse med SOLKREM være viktigst.

Er det et eller flere hudprodukt(er) du spesielt anbefaler etter behandling med Dermapen og hvorfor?

ZO Gentle Cleanser:

Det er en mild rensegelé som passer for alle hudtyper. Den fjerner overflødig talg, urenheter og sminke, i tillegg til å tilføre fuktighet og antioksidanter. Den virker beroligende, og kan også brukes som barberingsgel eller dusjsåpe. Etterlater huden frisk og ren.

Les mer og kjøp direkte i vår nettbutikk her.


Hydrating Cream fra Zo Skin Health:

Hydration cream støtter hudens naturlige reparasjonsprosesser, slik at huden leges raskere og bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker. Dens rike, fuktgivende egenskaper gjenoppretter hudens barriere, og betaglukan bidrar til å redusere rødhet. For bruk etter prosedyrer og på tørr, irritert og kløende hud. Stimulerer produksjon av hyaluronsyre og fremmer restituering av huden.

Les mer og kjøp direkte i vår nettbutikk her.


Colorscience Face Shield spf 50 (fysisk solfaktor):

En solkrem for ansiktet som gir den perfekte naturlige glød. SPF 50 beskytter mot UVA/UVB og blått lys IR. Den passer for alle hudtoner og hudtyper. Den er 100% bygget på mineraler, og er vann/svette motstandsdyktig i 40 minutter.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn