Oppdatert:
Oppdatert:

Behandling med laser

Silvia Lopez Grundt har lang erfaring med laserbehandlinger, og har satt seg grundig inn i laserens verden. For dette er et stort og komplisert fagfelt. Du skal slippe å høre om bølgelengder og laserdybde, men heller få forklart hva laserbehandling kan gjøre for deg og din hud.

Laserbehandling

Hvilke lasere benytter dere på Signaturklinikken, og hva er forskjellen på laserne?
Det finnes mange forskjellige lasere på markedet, og forskjellen er i store trekk hvor i huden energien fra laseren absorberes. Enten i blod, i vann eller melanin. Vi bruker Fotona, som er to lasere i en og samme maskin, og en avansert og svært etablert laser-teknologi som brukes til hudoppstramming, porer, linjer og rynker, arr, aktiv akne, akne arr, osv.
Vi bruker også Candela Nordlys, som er en IPL maskin, som betyr Intense Pulsed Light og som brukes til blant annet hudoppstramming, rødhet, pigmentflekker, sprengte blodkar.

Hva kan man behandle med laser?
Man kan behandle veldig mye med forskjellige lasere. Noen programmer gir en jevnere hudtone og en generell hudforbedring. Andre behandlinger kan forbedre synligheten av arr fra for eksempel akne betraktelig. Vi jobber også mye med store porer, pigmentering, for å nevne det vanligste.
Vi behandler stadig oftere hals med laser, som virker oppstrammende etter en kur på 4 ganger, med påfølgende vedlikehold. Mange ønsker ikke kirurgi, og laser kan gi en flott oppstramming av huden, men man må naturligvis ha realistiske forventninger hvis det er mye slapp hud.
Det er personens utgangspunkt, som alder og hudtilstand som avgjør hvor mye som kan forbedres.

Hva er de mest etterspurte behandlingene med laser og hvorfor er de så populære?
Vår signaturbehandling, Smooth Eye, er veldig populær. Der jobber vi med området rundt øynene, både over og under. Dette området er vanskelig å behandle like effektivt med andre metoder. Det unike med Smooth Eye er at det er generelt hudforbedrende og oppstrammende, og reduserer fine linjer og poser i øyeområdet. Det er så klart viktig å være ærlig om hvilke resultater som kan oppnås på konsultasjonen på forhånd. Før alle laserbehandlinger utfører vi alltid en gratis og uforpliktende konsultasjon. Her går vi igjennom hva du må ta hensyn til i forkant av behandlingen og hva du kan forvente etter behandlingen både av nedetid, forventet resultat og pris. Vi har på Signaturklinikken også laget en egen laserbok med våre egne før og etter bilder, slik at vi konkret kan vise hvilke resultater og nedetid man kan/ må forvente.
Laserbehandlingen stimulerer hudens egne prosesser, lager kontrollerte skader i huden som den selv må reparere. Det blir som en skikkelig treningsøkt for huden, og behandlingen stimulerer huden opp til et halvt år i etterkant. Vi anbefaler en kur på 4 behandlinger med cirka 4 ukers mellomrom og vedlikehold 1-2 ganger i året. Laser er rett og slett veldig hudforbedrende.

Hvem passer laserbehandling for?
Det kommer an på hvilken laserbehandling vi snakker om. I utgangspunktet passer det for alle over 18 år. Når det gjelder hudforbedrende behandling gjelder det for de som er 30 år og eldre, som vil forbedre slapp hud. Når det gjelder behandlinger for å bedre arr etter akne, har vi en yngre kundegruppe, og mange menn.

Hvem passer laserbehandling ikke for?
Vi behandler ikke gravide og ammende. Enkelte medikamenter er også i konflikt med laserbehandling, og soleksponert hud er sårbar. Hvis man har mye pigment i huden, kan man risikere enda mer pigment – de som har melanin rik hud, kan få pigmentskader og er utsatt for høyere risiko for pigment komplikasjoner. Jo lysere hud og jo mindre soleksponering, desto bedre egnet for laserbehandling.

Gjør menn behandling med laser? Hvis ja, hvilke indikasjoner er mest etterspurte?
Vi har mange mannlige kunder, og de gjør behandlinger mot sprengte blodkar, generell rødhet og arr – ofte etter mye akne. Arrbehandling krever tid og tålmodighet, og kan være bra å kombinere med andre behandlinger. Med laser får man jobbet dypt i huden, og da er det nedetid i en ukes tid. Det kommer an på hvor kraftig behandling man gjør.
Jeg gjør laserbehandling først, gjerne flere behandlinger med ca. 8 ukers mellomrom. Deretter behandler jeg arrene med Restyane Skinbooster med PIX`L ved behov, som gjør arrene mindre synlig og mykner arrvevet enda mer.
Sånn generelt forbedrer laser hudtekstur, porer, linjer, samtidig som det setter i gang foryngende prosesser i huden på grunn av den kontrollerte skaden.

Hvorfor bør man velge behandling med laser?

  • Man velger laserbehandling enten hvis man ønsker en oppstrammende effekt, uten nedetid, der vi kun stimulerer huden med varme.
  • På sprengte blodkar og rødhet eller hårreduksjon, er det kun laser som virker.
  • Laserbehandling er veldig trygt, man har god kontroll på energi og dybde, og det har skjedd en revolusjonerende teknologisk utvikling på feltet.

Gjør behandling med laser vondt?
Det vil være noe ubehag uansett, fordi man er eksponert for varme. Det varierer avhengig av hvor dypt man jobber og hva man skal behandle.
Når det gjelder for eksempel «Smooth Eye» er det varmebehandling og peel med laseren. Du stimulerer over- og underhud, og ønsker en reaksjon. Det kan bli litt hevelse og litt rødhet, som betyr at huden er i gang med reparasjonsprosessen. Man kan bli litt ru i huden et par dager. Behandlingen koster 3490,- per gang. I løpet av behandlingen bruker vi et smertelindrende kjøleapparat som avgir kald luft.

Jo dypere peel og mer hudfornyelse, jo mer rødhet og skorpedannelse kan behandlingen gi før ny og oppstrammet hud er synlig. Det kommer an på hvor dypt man jobber.

Hva bør man tenke på før en laserbehandling?
Du skal ikke ha vært eksponert for sol i 6 uker før behandling. Og heller ikke ha planer om å reise til solrike steder eller på fest en stund etter. Du skal heller ikke bruke selvbruning 6 uker før en laserbehandling. Det skal være minst mulig pigment i huden. Du bør også vurdere om det er en prosess du er villig til å starte siden det krever dedikasjon.
Sjekk gjerne at behandler har erfaring og god ekspertise knyttet til bruk av laser.

Hva mener man med «nedetid» etter behandling med laser?
Nedetid innebærer rødhet, litt flassing, at man må være ekstremt flink med solbeskyttelse, og unngå trening 1-2 dager.

Hvor mange laserbehandlinger trenger man?
Jo dårligere utgangspunktet er, jo flere behandlinger trenger man. Det kommer an på hver enkelt, hvor godt man responderer på behandlingen, og hva slags behandling man tar.

Hva koster en behandling med laser?
Det er helt avhenging av hva du ønsker å behandle og ikke minst hvordan utgangspunktet er, men tar du en titt på vår hjemmeside vil du se priser per behandling og lese om vårt fordelsprogram.

Må man vedlikeholde behandlingen med laser?
Aldringsprosessen stopper jo ikke opp. Vedlikeholdsbehandling 1 til 2 ganger i året holder.

Hvilke gode kombinasjonsbehandlinger med laser finnes og hvorfor anbefales disse?
Laser er i seg selv en kombinasjonsbehandling, fordi vi kombinerer flere måter å bruke laseren på. Det gjelder ikke minst der man starter med å bearbeide hudoverflaten, og så jobber man i dybden etterpå.
Men vi kombinerer også laser med behandlinger som Restylane Skinbooster og Dermapen, i så fall annen hver gang og avhengig av hva som skal behandles.

Hvilke produkter anbefaler du etter laserbehandling?
Etter en laserpeel og «Smooth Eye» – behandling, anbefaler jeg Hydrating Crème fra ZO Skin Health. Den er sårhelende og fuktighetsgivende. Bruk alltid solkrem. Jeg foretrekker fysisk filter helst. Jeg anbefaler også Colorescience Face Shield, som er tyntflytende, og har en veldig lett konsistens og er enkel å smøre på.

Hva er din favorittbehandling med laser?
Det kommer veldig an på hvem jeg har foran meg. Man oppnår så mye i en og samme behandling. Smooth Eye er også en kombinasjonsbehandling, som både er oppstrammende og går i dybden, samtidig som den er peelende. Smooth Eye adresserer et område der veldig få andre behandlinger kan oppnå samme resultater.

På sprengte blodkar er laseren enestående. Det er ingen annen behandling som fjerner sprengte blodkar like bra som laser.

Silvia anbefaler alle å komme på en uforpliktende konsultasjon, og snakke om eget utgangspunkt, få avklart konsekvenser og alternativer.
Laser er effektivt og verdt bryet, hvis man kan tåle å ta noen dager med hjemmekontor.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn