Oppdatert:
Oppdatert:

IPL behandling

IPL står for Intens Pulserende Lys. Det høres avansert ut, noe det også er. Ikke minst er det en veldig etterspurt behandling, nettopp fordi den er effektiv mot en rekke, vanlige hudtilstander. Hud- og IPL-ekspert, Mari Tollefsen, forteller her hva IPL behandling kan bidra med.

IPL Signaturklinikken Beautyblogg

Hva er IPL?
IPL er forkortelsen for ”Intens Pulserende Lys”. Det er en slags laser med ulike bølgelengder av lys som absorberes i blodkar eller i pigment i huden. Lyset omgjøres til varme, som igjen skaper en kontrollert og helt lokal skade i målcellene, slik at blodkaret eller pigmentflekken forsvinner gradvis. Det er en trygg og effektiv behandling.

Hva kan behandles med IPL?
Vi bruker IPL til å behandle sprengte blodkar, generell rødhet, røde arr etter akne, rosacea, solskadet hud og pigmentflekker.

Hvordan foregår behandlingen?
Både behandleren og kunden tar på seg beskyttelsesbriller. Deretter smøres kald gelé på området som skal behandles, og IPL håndstykket legges over huden. Håndstykket er glatt og av glass, og avgir en liten lysimpuls. Behandling av for eksempel sprengte blodkar i nesevingen behøver ikke ta mer enn noen minutter, mens behandling av begge kinn kan ta 20 minutter.

Gjør det vondt?
Det er en behandling man ”skvetter” litt av, pleier jeg å si. I et lite sekund så stikker og brenner det litt i huden, det kan sammenlignes med å slippe en strikk, men det roer seg like fort ned som det skjedde. Det vil kjennes litt varmt i etterkant, men da får alltid kunden ligge og kjøle ned huden med et kjøleapparat.

Hvor mange behandlinger trenger man?
Man vil se forbedring i huden allerede etter første behandling. Deretter avhenger det av hva man behandler, men man sier mellom 2 og 6 behandlinger.
Det vil man alltid få estimert på konsultasjon før behandling.

Kan man gå direkte på jobb etterpå?
Ved behandling av rødhet og sprengte blodkar må man regne med litt hevelser og blåmerker i huden. Det er noe vi som behandlere anser som en kjempefin og normal respons, siden det er tegn på at vi får de resultatene vi ønsker. Men enkelte vil oppleve dette som litt sjenerende og vil helst legge behandlingen til en langhelg, eller til en periode de ikke har store planer.

Ved behandling av pigmentering må man også regne med lokal hevelse i huden, og pigmentflekken vil kunne bli mørkere i løpet av noen dager.

Er det noe spesielt man må tenke på før og etter behandling med IPL?
Unngå sol både før og etter, gjerne i 6-8 uker. Unngå også selvbruning. Derfor gjør man ofte behandling med IPL på vinterhalvåret.

Kan alle få denne behandlingen?
Vi behandler ikke gravide og ammende. Dessverre behandler vi ikke mørkere hudtyper fordi det er høyere risiko for pigmentering. Vi behandler heller ikke hvis du er solbrun.

Ellers vil jeg understeke at IPL er en trygg og effektiv behandling, der man kan behandle én ting i huden uten at nærliggende vev skades.

Marianne Hverven

Marianne Hverven

Beautyblogg er Signaturklinikken sin egen blogg. Her finner du ytterligere informasjon, tips og råd om produkter og behandlinger. De ulike artiklene skrives av Signaturklinikken sine ansatte, og er det noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss på telefon 920 18 225.

Marianne Hverven startet Beautyblogg tilbake i 2014 som en selvstendig blogg. I 2015 etablerte hun Signaturklinikken i Lillestrøm, som siden har vokst til flere avdelinger med svært erfarne behandlere.

Del og kommentar

Behandlinger

Dermapen
Laserbehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Hudanalyse
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Vipper & Bryn
Hudbehandlinger
Rynkebehandling
Dermapen
Hudanalyse
Hudbehandlinger Signaturklinikken
Hudbehandlinger
Laserbehandling
Restylane/ filler Signaturklinikken
Restylane / Fillerbehandling
Behandling med Botox/ toksin
Rynkebehandling
sculptra-behandling
Sculptra
Vipper & Bryn